Συγγενής των βομβιστών της Βοστώνης κατηγορεί τη Ρωσία για συνωμοσία - iefimerida.gr

Συγγενής των βομβιστών της Βοστώνης κατηγορεί τη Ρωσία για συνωμοσία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σαΐντ Τσαρνάεφ, ο οποίος ζει στην Τσετσενία, κατηγόρησε την Τρίτη τη Μόσχα για την αποστολή ψευδών πληροφοριών στην Ουάσινγκτον, με σκοπό να ενοχοποιηθούν τα αδέλφια τσετσενικής καταγωγής, Τάμερλαν και Τζοχάρ Τσαρνάεφ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Μόσχα είχε ως στόχο να πείσει τη Δύση ότι μια ισλαμιστική εξέγερση, η οποία διεξάγεται στο Βόρειο Καύκασο, έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και αποτέλεσμα της οποίας ήταν οι βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης.

«Δεν θα είχε συμβεί χωρίς τη συμμετοχή της ρωσικής πλευράς», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο 56χρονος Τσαρνάεφ.

«Είναι σημαντικό για τη Ρωσία να δείξει στη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι οι Τσετσένοι είναι τρομοκράτες. Επρεπε να αμαυρώσει τη φήμη και το μέλλον αυτών των δύο ανθρώπων και του τσετσενικού λαού, σκιαγραφώντας τους ως τρομοκράτες», είπε. «Γι' αυτόν τον λόγο συνέβησαν όλα».

Το Κρεμλίνο και οι ρωσικές αρχές δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για να κάνουν σχόλια επί των κατηγοριών αυτών, αναφέρει το Reuters.

Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για χρήση δυσβάσταχτων τακτικών κατά της εξέγερσης, ωστόσο ο πρόεδρος Πούτιν έχει απαντήσει λέγοντας ότι η Δύση υποτιμά τις προκλήσεις σε θέματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Μόσχα.

Ο Τάμερλαν και ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, κατηγορούνται για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 άτομα και να τραυματιστούν ακόμα 264. Ο 26χρονος Τάμερλαν σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία, ενώ ο 19χρονος Τζοχάρ συνελήφθη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ