Αυτοκρατορικός πιγκουίνος μετά από λάθος στροφή βρέθηκε στην Νέα Ζηλανδία - iefimerida.gr

Αυτοκρατορικός πιγκουίνος μετά από λάθος στροφή βρέθηκε στην Νέα Ζηλανδία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας νεαρός αυτοκρατορικός πιγκουίνος βρέθηκε κατά λάθος στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας, αντί για το φυσικό του περιβάλλον που είναι η Ανταρκτική. Είναι η πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια που ξαναβρίσκεται ένα τέτοιο ζώο στις περιοχές της χώρας του Νότιου Ειρηνικού.

Κάτοικος της περιοχής Πέκα Πέκα, όπου και ανακαλύφθηκε το σπάνιο αυτό πτηνό δήλωσε εντυπωσιασμένη από το γεγονός ότι είδε αυτό το γλυκό πλάσμα στις ακτές και σημείωσε ότι φαινόταν τελείως χαμένο και έξω απ τα νερά του. «Ήταν λες και δεν ήταν από αυτό τον κόσμο, σαν κάποιος να το έριξε από τον ουρανό» δήλωσε η κάτοικος που βρήκε το πανέμορφο πτηνό.

Επιστήμονες που εξέτασαν τον καλοντυμένο φίλο μας, διαπίστωσαν ότι είναι 10 μηνών και το ύψος του δεν ξεπερνάει τα 85 εκατοστά. Πιστεύεται ότι γεννήθηκε κατά την διάρκεια του τελευταίου ανταρκτικού χειμώνα και πιθανόν έψαχνε για τροφή όταν έστριψε λάθος και βρέθηκε 3.200 χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα του.

Αν και προς το παρόν δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με την υγεία του ο χαμένος πιγκουίνος, οι επιστήμονες έχουν επισημάνει την ανάγκη να μην τον πλησιάζουν οι κάτοικοι πάρα πολύ γιατί μπορεί να γίνει εχθρικός. Ο πιγκουίνος θα φύγει από μόνος του και θα ξαναγυρίσει στην παγωμένη πατρίδα του μόλις προσανατολιστεί πάλι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ