Πέθανε ο τραγουδιστής -σύμβολο του Γούντστοκ, Ρίτσι Χέηβενς [βίνεο]

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, ο θρυλικό τραγουδιστής και κιθαρίστας της φολκ Ρίτσι Χέηβενς έπειτα από ανακοπή καρδιάς.

Εγινε από νωρίς γνωστός εξαιτίας της εντυπωσιακής του ερμηνείας και του ιδιαίτερου κιθαριστικού του στυλ και σημάδεψε την ιστορία της μουσικής όντας ο καλλιτέχνης που «άνοιξε» τη συναυλία στο φεστιβάλ του Γουντστοκ το 1969.

Μέχρι τότε είχε ήδη κυκλοφορήσει πέντε άλμπουμ και είχε αποκτήσει μερική φήμη η οποία απογειώθηκε όταν ανέβηκε στη σκηνή του Γουντστοκ δίνοντας το έναυσμα για το μεγάλο πάρτι που θα ακολουθούσε τις επόμενες ημέρες.

Συνεπήρε το κοινό παίζοντας για περίπου τρεις ώρες συνεχόμενα, κάτι που του ζήτησαν οι διοργανωτές καθώς οι περισσότεροι καλλιτέχνες που θα εμφανίζονταν δεν είχαν προλάβει να φθάσουν στο φεστιβάλ.

Η εκρηκτική του διασκευή στο κλασσικό spiritual «Motherless Child» το οποίο μετονόμασε σε «Freedom» κατέταξε την εμφάνισή του στις καλύτερες εκείνου του τριήμερου φεστιβάλ δίπλα σε εκείνη του ανυπέρβλητου Jimi Hendrix.

Ο Χέηβενς παρέμεινε δραστήριος μουσικά κυκλοφορώντας δίσκους και συμμετέχοντας σε σάουνττρακς μέχρι το τέλος της ζωής του, ενώ πραγματοποίησε και πάρα πολλές συναυλίες μέχρι τον Μάρτη του 2012 όταν και ανακοίνωσε πως έπειτα από 45 συναπτά έτη σταματάει τις ζωντανές εμφανίσεις εξαιτίας κλονισμένης υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ