Εδωσαν 120 εκατ. τρύπια προφυλακτικά σε οργανώσεις κατά του Aids στην Αφρική - iefimerida.gr

Εδωσαν 120 εκατ. τρύπια προφυλακτικά σε οργανώσεις κατά του Aids στην Αφρική

Απίστευτο-Εδωσαν 120 εκατ. τρύπια προφυλακτικά σε οργανώσεις της Αφρικής κατά το
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ανάκληση 120 εκατ. προφυλακτικών, κατασκευασμένα στην Κίνα, προχωρούν οι αρχές της Γκάνας, καθώς, όπως διαπιστώθηκε από τους σχετικούς ελέγχους, είτε είναι τρύπια, είτε σπάνε πολύ εύκολα.

Τα προφυλακτικά αυτά προορίζονταν να δοθούν σε διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις που αγωνζίνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του AIDS στη χώρα. Μάλιστα, 20 εκατ. από τα προφυλακτικά αυτά είχαν ήδη διανεμηθεί στους πολίτες.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Γκάνας θα προσπαθήσει να τα εντοπίσει και να πάρει πίσω, εξήγησε ένας αξιωματούχος, ο Τόμας Αμέτζρο. «Είναι τρύπια και σκίζονται εύκολα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Υπηρεσία σχεδιάζει να καταστρέψει όλα τα ελαττωματικά προφυλακτικά.

Το υπουργείο Υγείας της Γκάνας είχε παραγγείλει τα προφυλακτικά σε μια κινεζική εταιρεία μέσω ενός Γκανέζου μεσάζοντα. Τα προφυλακτικά παραδόθηκαν στις αρχές του έτους, όμως οι έλεγχοι ρουτίνας πραγματοποιήθηκαν μόλις αυτόν τον μήνα, αποκαλύπτοντας ότι τα προϊόντα ήταν ελαττωματικά.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του AIDS υπολογίζεται ότι το 1,5% των Γκανέζων ηλικίας από 15-49 ετών πάσχει από την ασθένεια ή είναι φορέας του ιού HIV.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ