Παγκόσμιος πανικός: Χάκερ χτύπησαν στο Associated Press με δήθεν είδηση επίθεσης στον Ομπάμα - iefimerida.gr

Παγκόσμιος πανικός: Χάκερ χτύπησαν στο Associated Press με δήθεν είδηση επίθεσης στον Ομπάμα

Το χακεμένο Associated Press έστειλε tweet για επίθεση στον Λευκό Οίκο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάσταση φρενίτιδας βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι Αμερικανοί με αποτέλεσμα αρκετοί επιτήδειοι να εκμεταλλεύονται την κατάσταση σπέρνοντας τον πανικό. Τελευταίο θύμα ήταν το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, όταν το μεσημέρι της Τρίτης άγνωστοι χάκαραν τον λογαριασμό του στο twitter και έστειλαν ψεύτικο μήνυμα για επίθεση στον Λευκό Οίκο.

Το επίμαχο tweet ανέφερε ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στον Λευκό Οίκο και ότι ο ίδιος ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει τραυματιστεί.

Λίγα λεπτά αργότερα από το πρακτορείο αναρτήθηκε ένα tweet που ανέφερε ότι το προηγούμενο μήνυμα για την επίθεση ήταν ψεύτικο και ότι ο λογαριασμός του πρακτορείου δέχθηκε επίθεση χάκερς και πρόσθεσε ότι κλείνει τον λογαριασμό.

Η άμεση ανταπόκριση των υπεύθυνων του AP είχε ως αποτέλεσμα να κατέβει γρήγορα η «είδηση» και να μην μεταδοθεί από πολλά μέσα ενημέρωσης, παρά τα χιλιάδες retweets, ωστόσο επικράτησε προς στιγμή πανικός, ενώ φήμες θέλουν το δείκτη της Wall Street να βυθίζεται έστω και προσωρινά.

Χαρακτηριστικό, πάντως, της κατάστασης που επικρατεί έπειτα από τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη είναι ότι μέσα όπως η Houston Chronicle μετέδωσαν την είδηση για το ψεύτικο tweet, αλλά, παράλληλα, είχαν και ζωντανή σύνδεση με τον Λευκό Οίκο για να αποδείξουν ότι δεν έχει συμβεί τίποτα στην προεδρική κατοικία.

Διαβάστε το ψεύτικο tweet του πρακτορείου

Παγκόσμιος πανικός: Χάκερ χτύπησαν στο Associated Press με δήθεν είδηση επίθεσης στον Ομπάμα | iefimerida.gr 0

και το μήνυμα διάψευσης

Παγκόσμιος πανικός: Χάκερ χτύπησαν στο Associated Press με δήθεν είδηση επίθεσης στον Ομπάμα | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ