Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου στη Γαλλία - iefimerida.gr

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου στη Γαλλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έγκριση του γαλλικού κοινοβουλίου πήρε το νομοσχέδιο που επιτρέπει στα ζευγάρια του ιδίου φύλου να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά.

Για τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση, που πυροδότησε μια σειρά κινητοποιήσεων και επεισοδίων, είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Μετά από 136 ώρες και 46 λεπτά συζήτησης το κοινοβούλιο εγκρίνει το νομοσχέδιο που επιτρέπει το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν -που πρόσφατα έλαβε στο γραφείο του ένα φάκελο με πυρίτιδα.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ψήφους 331 υπέρ έναντι 225 κατά, καθιστώντας την Γαλλία την 14η χώρα παγκοσμίως που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων.

Η δεξιά αντιπολίτευση πάντως έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο πριν από την επικύρωση του νόμου από τον πρόεδρο Ολάντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ