O Nταν Μπράουν γράφει για την Κόλαση, εμπνευστής του ο Δάντης - iefimerida.gr

O Nταν Μπράουν γράφει για την Κόλαση, εμπνευστής του ο Δάντης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο συγγραφέας Νταν Μπράουν αποτελεί χρυσωρυχείο: περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων του έχουν πουληθεί σε όλον τον κόσμο, με γνωστότερο τον Κώδικα Da Vinci, ενός από τα πλέον πολυδιαβασμένα μυθιστορήματα όλων των εποχών.

Το 2005 ο συγγραφέας είχε συμπεριληφθεί στη λίστα του περιοδικού Time με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Το νέο του βιβλίο, «Inferno» (Η Κόλαση) αναμένεται να «αλώσει» τις παραλίες το φετινό καλοκαίρι.

Κεντρικός ήρωας του βιβλίου θα είναι και πάλι ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον. Η αγγλική έκδοση θα κυκλοφορήσει στις 14 Μαϊου, ενώ είναι δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τη μετάφρασή της. Άλλωστε ο

Η περιγραφή της έκδοσης έχει ως εξής: «Ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον βρίσκεται σε ερευνητικό ταξίδι στην Ιταλία, μαγνητισμένος από μια υπόθεση που περιστρέφεται γύρω από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη και ειδικότερα, την Κόλαση, ένα από τα πιο σπουδαία αλλά και μυστηριώδη και αινιγματικά αριστουργήματα της λογοτεχνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Λάνγκτον θα αναμετρηθεί με προκλήσεις απρόσμενες και άκρως επικίνδυνες και θα διαχειριστεί έναν σκοτεινό γρίφο που, τελικά, θα τον οδηγήσει σε ένα λαβύρινθο καμωμένο από κλασικά έργα τέχνης, μυστικά περάσματα και επιστημονικές ανακαλύψεις ενός αλλόκοτου μέλλοντος.

Η σκοτεινή, επική ποίηση του Δάντη γίνεται μίτος στην προσπάθεια του Λάνγκτον να βρει απαντήσεις και κάποιον άνθρωπο να εμπιστευτεί προτού ο κόσμος αλλάξει για πάντα, με τρόπο ανεπανόρθωτο. Στα περίφημα μυθιστορήματα Kώδικας Da Vinci και το Χαμένο Σύμβολο, όλα διεθνή μπεστ σέλερ, ο Νταν Μπράουν είχε χρησιμοποιήσει ένα εξαίσιο μίγμα από Ιστορία, τέχνη, κώδικες, σύμβολα.

Στο καινούργιο και τόσο αναμενόμενο έργο του, ίσως το πιο ώριμο και συναρπαστικό απ' όλα τα προηγούμενα, επιστρέφει στα πλέον βασικά και ουσιώδη στοιχεία της τέχνης του και γράφει το πιο υψηλών απαιτήσεων θρίλερ που μας έχει δώσει έως τώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ