Ιστορικό παστουρματζίδικο της Αθήνας κάνει τώρα και συναντήσεις γευσιγνωσίας - iefimerida.gr

Ιστορικό παστουρματζίδικο της Αθήνας κάνει τώρα και συναντήσεις γευσιγνωσίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι από τα λίγα καταστήματα τροφίμων της Αθήνας που έχει τέτοια εξειδίκευση και γνωρίζει τόσο μεγάλη επιτυχία: το παστουρματζίδικο Μιράν της Ευρυπίδου στήνει τώρα μεγάλα μοναστηριακά τραπέζια και κάνει γευσιγνωσίες.

Εδώ και λίγο καιρό ξεκίνησε εβδομαδιαίες γευσιγνωσίες προϊόντων Μιράν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Κάθε εβδομάδα σε πολλές πόλεις και μέσα από μικρά παντοπωλεία δημιουργείται ατμόσφαιρα αισιοδοξίας και γλεντιού. Μια ατμόσφαιρα που καταδεικνύει ότι υπάρχουν εργαστήρια, υπάρχουν παραγωγοί, υπάρχουν άξιοι άνθρωποι που προσπαθούν και δημιουργούν.

Ιστορικό παστουρματζίδικο της Αθήνας κάνει τώρα και συναντήσεις γευσιγνωσίας | iefimerida.gr 0

Οι μυρωδιές, τα χρώματα, τα πρόσωπα, τα κτίρια..., χέρι - χέρι το χθες με το σήμερα μπερδεύονται μεταξύ τους φτιάχνοντας μια μαγική εικόνα. Εκεί στο νούμερο 45 της οδού Ευριπίδου, ο επισκέπτης βρίσκεται μπρος από, τον πρώτο στην πόλη, κρεμαστό οικολογικό κήπο, όπου καλλιεργούνται τα απίστευτα μυρωδικά της ελληνικής γης. Στη γωνιά που 90 και πλέον χρόνια φωλιάζει η παράδοση της γεύσης του παστουρμά, του σουτζουκιού, των αγαπημένων αλλαντικών, των "ερωτικών" μυρωδικών, εκεί που μόλις προσπεράσεις τα φιλικά άτομα που εξυπηρετούν τον πελάτη, τα μεγάλα μοναστηριακά τραπέζια "σφραγίζουν" τη φιλική διάθεση, σαν τραπέζια γευστικών δοκιμών. Απολαμβάνοντας ρακί ή εκλεκτό ελληνικό κρασί, γνωρίζεις τα πάντα από τα προϊόντα του Μιράν. Κυριολεκτικά είναι ο χώρος όπου θα βρεις μια τεράστια γκάμα προϊόντων. Από τα πιο απλά μέχρι τα σούπερ σπέσιαλ. Εκτός από το παραδοσιακό σουτζούκι, τον εκλεκτό παστουρμά σε όλες τις εκδοχές του, απολαμβάνεις και γνωρίζεις τα πάντα γύρω από προϊόντα που φθάνουν και από όλες τις γωνιές της χώρας , προϊόντα μοναδικά από τα χέρια μικρών, αξιόλογων παραγωγών.

Ιστορικό παστουρματζίδικο της Αθήνας κάνει τώρα και συναντήσεις γευσιγνωσίας | iefimerida.gr 1

Με το σύνθημα : "στηρίζουμε μικρούς έλληνες παραγωγούς" το παστουρματζίδικο Μιράν παρουσίασε μέσα από μια γιορτινή σαββατιάτικη ατμόσφαιρα, όλους τους χειμερινούς μήνες, προϊόντα ποιοτικά που με πολλή μεράκι και κέφι δημιουργούν μικροί, περιφερειακοί παραγωγοί, χαρίζοντας την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να τους γνωρίσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ