Πόλεμος στη Γαλλία για τους γάμους ομοφυλοφίλων -Σήμερα η ψηφοφορία [εικόνες] - iefimerida.gr

Πόλεμος στη Γαλλία για τους γάμους ομοφυλοφίλων -Σήμερα η ψηφοφορία [εικόνες]

Σε αναβρασμό η Γαλλία εν αναμονή της ψηφοφορίας για τους ομόφυλους γάμους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαδηλώσεις χωρίς προηγούμενο γίνονται έξω από τη Γαλλική Βουλή με αφορμή την ιστορική ψηφοφορία για τη θεσμοθέτηση των ομόφυλων γάμων και της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια που είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Το νομοσχέδιο έφτασε στη Βουλή χωρίς να υποστεί μεγάλες αλλαγές και αν περάσει, τότε η Γαλλία θα είναι η 9η χώρα της Ευρώπης και 14η παγκοσμίως που θα επιτρέψει τους ομόφυλους γάμους.

Εν αναμονή της σημερινής ψηφοφορίας ωστόσο, (που θα γίνει στις 18:00 ώρα Ελλάδος) τα πνεύματα έχουν οξυνθεί κυρίως από την πλευρά όσων εναντιώνονται στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

Οι διαδηλώσεις κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων κορυφώνονται με έντονη τη συμμετοχή καθολικών οικογενειών, οι οποίες έχουν βγει στους δρόμους προσπαθώντας να ασκήσουν πίεση στους βουλευτές με το σύνθημα «Διαδήλωση για όλους» (ως αντίδραση στο νομοσχέδιο «Γάμος για όλους»).

Παράλληλα τα επεισόδια και οι συγκρούσεις ακροδεξιών ομάδων με τη γαλλική αστυνομία, καθώς και οι επιθέσεις και ξυλοδαρμοί ομοφυλόφιλων είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο τις τελευταίες μέρες.

Αποκορύφωμα ωστόσο ήταν όταν χθες ο πρόεδρος της Γαλλικής Βουλής, Κλοντ Μπαρτολόν δέχθηκε επιστολή με πυρίτιδα και ένα απειλητικό κείμενο που τον καλούσε να αναβάλει τη σημερινή ψηφοφορία, ενώ οι αποστολείς έχουν υπογράψει ως «Αλληλεπίδραση δυνάμεων τάξης» απειλώντας ότι «αν θέλετε πόλεμο, τον έχετε».

Ωστόσο η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ενωμένη όσον αφορά την ψηφοφορία και είναι πιθανό να δοθεί σήμερα η τελική θετική έγκριση για τη νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων, ενώ οι ενώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων έχουν ήδη δώσει ραντεβού στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) έξω από τη Βουλή για να γιορτάσουν τη νίκη τους και να βαδίσουν στη συνέχεια προς το Δημαρχείο.

Πόλεμος στη Γαλλία για τους γάμους ομοφυλοφίλων -Σήμερα η ψηφοφορία [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Πόλεμος στη Γαλλία για τους γάμους ομοφυλοφίλων -Σήμερα η ψηφοφορία [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Πόλεμος στη Γαλλία για τους γάμους ομοφυλοφίλων -Σήμερα η ψηφοφορία [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Πόλεμος στη Γαλλία για τους γάμους ομοφυλοφίλων -Σήμερα η ψηφοφορία [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Πόλεμος στη Γαλλία για τους γάμους ομοφυλοφίλων -Σήμερα η ψηφοφορία [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Πόλεμος στη Γαλλία για τους γάμους ομοφυλοφίλων -Σήμερα η ψηφοφορία [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ