Οι New York Times υποκλίνονται στον Βλάντο Γιάνκοβιτς-Αφιέρωμα στον άσο του Πανιωνίου - iefimerida.gr

Οι New York Times υποκλίνονται στον Βλάντο Γιάνκοβιτς-Αφιέρωμα στον άσο του Πανιωνίου

Οι New York Times υποκλείνονται στον Βλάντο Γιάνκοβιτς -Αφιέρωμα στον άσσο του Π
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα εκτενές αφιέρωμα στον 23χρονο μπασκετμπολίστα του Πανιώνιου, Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, δημοσιεύει σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση των New York Times.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στον τραυματισμό του εμβληματικού για το ελληνικό μπάσκετ πατέρα του το 1993, την παράλυση του από τη μέση και πάνω μέχρι τον θάνατό του τον Ιούνιο του 2006 σε ένα πλοίο, με το οποίο ταξίδευε στη Ρόδο.

Μετά το ατύχημα και το θάνατο του πατέρα του ο Βλάντο «υιοθετήθηκε» από τον Πανιώνιο και τη Νέα Σμύρνη, όπου όλοι του συμπεριφέρονταν σαν να ήταν δικό τους παιδί. Ο νεαρός πέρασε από τις ακαδημίες μπάσκετ του συλλόγου του πατέρα του και μετά από έναν ενδιάμεσο σταθμό στην χώρα καταγωγής του, τη Σερβία, επανήλθε μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Πανιωνίου, Ηλία Λιανού.

Φέτος όπως αναφέρουν οι Times ο Βλάντο έχει ξεχωρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, και είναι αυτός που οδήγησε τον Πανιώνιο στην πρώτη νίκη του επί του Παναθηναϊκού από τον Ιούνιο του 2005. Στον συγκεκριμένο αγώνα όπως αναφέρεται ο Γιάνκοβιτς με 17 πόντους απέδειξε, ότι του ταιριάζουν τα μεγάλα παιχνίδια.
Οι ετήσιες αποδοχές του νεαρού μπασκετμπολίστα φτάνουν σύμφωνα με το δημοσίευμα τις 60.000 ευρώ, οπότε θεωρείται λογικό να επιζητήσει μία μεταγραφή σε κάποιον σύλλογο που θα του προσφέρει περισσότερα χρήματα.

Ο ίδιος ο μπασκετμπολίστας αναφέρει ότι ενδιαφέρονται για την απόκτησή του ομάδες από την Ισπανία, την Τουρκία, την Ιταλία και δύο σύλλογοι από την Ελλάδα, υπονοώντας τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.
Ο Ηλίας Λιανός έχει δηλώσει πάντως την επιθυμία του να τον κρατήσει για άλλη μία σεζόν στον Πανιώνιο, όπου τον προορίζει για ηγέτη και στη συνέχεια πιστεύει ότι πρέπει να ανοίξει ο Βλάντο τα φτερά του για το εξωτερικό.

Όνειρο του Γιάνκοβιτς είναι να παίξει κάποια στιγμή στο ΝΒΑ και αν το καταφέρει θα επιλέξει τη φανέλα με το νούμερο 28 αντί του 8, που φορά σήμερα στον Πανιώνιο. Η επιλογή δεν είναι τυχαία, αφού ο πατέρας του «Μπόμπαν» είχε τραυματιστεί στις 28 Απριλίου του 1993, πέθανε στις 28 Ιουνίου του 2006 και την ίδια ημέρα είχε σημειώσει ο Βλάντο 28 πόντους με την ομάδα τζούνιορ του Πανιωνίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ