Γερμανία: Πρόστιμο στην Google για παράνομη καταγραφή πληροφοριών - iefimerida.gr

Γερμανία: Πρόστιμο στην Google για παράνομη καταγραφή πληροφοριών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις γερμανικές αρχές και την Google, η οποία κατηγορείται για παράνομη καταγραφή πληροφοριών, από μη ασφαλή δίκτυα wi-fi.

Συγκεκριμένα, η εταιρία καλείται να πληρώσει 145.000 ευρώ, πρόστιμο που επέβαλλε η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων του Αμβούργου για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής κατά την περίοδο 2008-2010, όσο η Google συνέλεγε δεδομένα για να προσθέσει την υπηρεσία αυτή στους χάρτες της που απεικονίζουν την γερμανική μεγαλούπολη.

«Κατά την εκτίμησή μου, πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές υποθέσεις παραβίασης των ισχυόντων κανονισμών προστασίας της ιδιωτικής ζωής που έχουν έλθει στο φως ως σήμερα», δήλωσε ο επικεφαλής της αρχής, Γιον Κάσπαρ.

Σε ανακοίνωσή του, ο Γ. Κάσπαρ, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «συγκεντρώθηκαν σημαντικές ποσότητες προσωπικών δεδομένων διαφορετικής ποιότητας, όπως λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικοί πρόσβασης, φωτογραφίες καθώς και διαδικτυακές συζητήσεις».

Η αμερικανική εταιρεία, που διαθέτει δημοφιλή μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, ισχυρίστηκε ότι η συλλογή των δεδομένων έγινε την περίοδο 2008 - 2010, όταν επιχειρούσε να συγκεντρώσει πληροφορίες για τον εμπλουτισμό της υπηρεσίας Street View.

Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής της Google, Έρικ Σμιντ, δήλωσε ότι για τη συλλογή των πληροφοριών ευθύνεται «ένα μεμονωμένο άτομο» το οποίο δεν έλαβε ποτέ «την έγκριση των ανώτερων του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ