«Πρώτη» του Δημήτρη Κουτσούμπα με μετωπική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

«Πρώτη» του Δημήτρη Κουτσούμπα με μετωπική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρεμιέρα με επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και και στο «Σχέδιο Β΄» του Αλέκου Αλαβάνου έκανε ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΚΚΕ κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «δίνει διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο», ενώ άφησε αιχμές προς άλλα κόμματα και τάσεις της Αριστεράς ότι «κλείνουν το μάτι» στο λεγόμενο «λόμπι της δραχμής».

Ο κ.Κουτσούμπας, από το Πάρκο Ελευθερίας μπροστά μέλη και φίλους του κόμματος σε ομιλία του για την επέτειο της Δικτατορίας, πέρασε σε ανοιχτή σύγκρουση με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, αποκλείοντας επί της ουσίας τα σενάρια περί συνεργασίας του ΚΚΕ, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ». Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «εξαπατά τον λαό όταν τον καλεί να στηρίξει μια κυβέρνηση εντός τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου που δήθεν, αν διαπραγματευτεί πιο δυναμικά, θα τον ανακουφίσει από τα σημερινά βάσανα», χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «ψευτολεονταρισμούς» οι οποίοι δοκιμάστηκαν στην Κύπρο «με οδυνηρά αποτελέσματα για τον λαό».

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τάχθηκε κατά και των κομμάτων της Αριστεράς που τάσσονται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή, χαρακτηρίζοντας τον Αλέκο Αλαβάνο, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ ως «οπορτουνιστές», υποστηρίζοντας ότι «κλείνουν το μάτι σε μερίδα του κεφαλαίου που προετοιμάζεται ή καλοβλέπει μια ενδεχόμενη αποχώρηση από το ευρώ».

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας απηύθυνε προσκλητήριο προς όλους όσοι είναι δυσαρεστημένοι με την υπάρχουσα πολιτική, «ακόμη και αν δεν συμφωνούν σε όλα με το πρόγραμμά μας», απευθυνόμενος σε μια Λαϊκή συμμαχία με κριτήριο την τάξη και το κοινωνικό στρώμα που ανήκουν «και όχι με κριτήρια που χρησιμοποιούν άλλες δυνάμεις για να μπερδεύουν, όπως από 'δω οι δεξιοί, από 'κει οι αριστεροί, από 'δω οι μνημονιακοί, από εκεί οι αντιμνημονιακοί».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ