Eλληνες εφοπλιστές στρέφονται στην αγορά πλοίων γιατί φοβούνται «κούρεμα» καταθέσεων - iefimerida.gr

Eλληνες εφοπλιστές στρέφονται στην αγορά πλοίων γιατί φοβούνται «κούρεμα» καταθέσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αγορά πλοίων φαίνεται να στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι Ελληνες εφοπλιστές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ώστε να αποφύγουν ενδεχόμενη επιβολή κουρέματος στις καταθέσεις, όπως αυτή που εφαρμόστηκε στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου, πέντε Ελληνες εφοπλιστές αποκάλυψαν στην Lion Shipbrokers Ltd. πως η προοπτική επιβολής φόρου επί των καταθέσεων αποτέλεσε κίνητρο για αυτούς στρέφοντάς τους στην αγορά πλοίων.

Σημειώνεται ότι ένα πενταετές τάνκερ χωρητικότητας 2 εκατ. βαρελιών πετρελαίου κοστίζει σήμερα περίπου 55 εκατ. δολάρια, ποσό σημαντικά χαμηλότερο από τα 160 εκατ. δολάρια που κόστιζε το 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της Simpson, Spence & Young Ltd.

«Η βασική αιτία που στρέφει τους εγχώριους εφοπλιστές στην αγορά πλοίων είναι το γεγονός ότι η αξία του ενεργητικού έχει υποχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα σε συνδυασμό με τον φόβο της επιβολής φόρου στις καταθέσεις», σημείωσε η Diana Solberg, αναλύτρια του πρακτορείου ενώ πρόσθεσε: «Εμείς ως μεσίτες πλοίων εκτιμούμε πως και άλλοι εφοπλιστές του πληγέντα από την κρίση ευρωπαϊκού Νότου (όπως Ιταλία και Ισπανία) ή ακόμα και του Βορρά θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ