Δείχνουν ευγνωμοσύνη κερνώντας πίτσα στη Βοστώνη - iefimerida.gr

Δείχνουν ευγνωμοσύνη κερνώντας πίτσα στη Βοστώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν η αίθουσα σύνταξης της «Boston Globe» γέμισε με τη λαχταριστή μυρωδιά της ζεστής πίτσας, λογικά οι περισσότεροι θα αναρωτήθηκαν ποιος είχε παραγγείλει. Κανείς. Το φαγητό ερχόταν από μακριά. Από το Σικάγο συγκεκριμένα. Και ήταν... κέρασμα των συναδέλφων τους από την εφημερίδα «Chicago Tribune».

«Μόνο να φανταστούμε μπορούμε πόσο εξαντλητική και στενάχωρη ήταν αυτή η εβδομάδα για εσάς και την πόλη σας. Να ξέρετε ότι οι συνάδελφοί σας στο Σικάγο και σε όλη τη χώρα παρακολουθούν με δέος τον τρόπο που καλύπτετε τα γεγονότα. Μας κάνετε υπερήφανους που είμαστε δημοσιογράφοι. Δεν μπορούμε να σας δώσουμε πίσω τον ύπνο που χάσατε, οπότε αφήστε μας τουλάχιστον να στείλουμε φαγητό», έγραφε η επιστολή που συνόδευε τα 60 κουτιά με πίτσα, τις σαλάτες και τα αναψυκτικά.

Και δεν ήταν οι μόνοι που έζησαν αυτή την έκπληξη. Αντιθέτως, τις τελευταίες ημέρες στη Βοστώνη η κίνηση αυτή έχει γίνει τάση και έχει αποκτήσει όνομα: «random act of pizza», «τυχαία πράξη πίτσας» κατά κάποιο τρόπο. Οργανωμένοι μέσω διαδικτύου, άνθρωποι από κάθε σημείο των ΗΠΑ – και όχι μόνο! - εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους κερνώντας πίτσα.

Κουτιά με το ιταλικής προέλευσης έδεσμα φτάνουν συνεχώς σε αστυνομικά τμήματα, όπως και σε κάθε σώμα ασφαλείας, ενώ το ίδιο «ευχαριστώ» ακούν πυροσβέστες, γιατροί και νοσοκόμες, για το έργο τους τις ημέρες που ακολούθησαν τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη. Ακόμη και από τη Β. Ιρλανδία έχουν φτάσει «κεράσματα», ενώ δεν είναι μόνο το φαγητό. Πολλοί στέλνουν λουλούδια, ενώ γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους σε αστυνομικά τμήματα γιατί θέλουν να χαρίσουν ζωγραφιές στους ήρωες της πόλης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ