Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων θα ορίζει την τιμή του νερού - iefimerida.gr

Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων θα ορίζει την τιμή του νερού

Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων θα ορίζει την τιμή του νερού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα υπουργεία Υποδομών - Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα ρυθμίζουν πλέον την τιμή του νερού με σκοπό την προστασία του καταναλωτή, μετά και τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις των εταιριών ύδρευσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οπως αναφέρει tovima μετά από κοινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη, τα μονοπώλια τα οποία θα προκύψουν από τη μεταβίβαση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ και θα μπορούν να εκμεταλλεύονται αποκλειστικά την εκμετάλλευση του νερού σε Αττική και Θεσσαλονίκη, θα ρυθμίζονται απ' ευθείας από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ.

Παράλληλα, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων θα αναδιοργανωθεί προκειμένου να αναλάβει μεταξύ άλλων τον έλεγχο των νέων συμβάσεων παραχώρησης για το νερό, ενώ στις αρμοδιότητες της υπηρεσίας περιλαμβάνονται ο στρατηγικός σχεδιασμός και η διαμόρφωση και αξιολόγηση της πολιτικής για τη βιώσιμη διαχείριση των υπηρεσιών ύδατος.

Τέλος, κύριο ρόλο θα έχουν τα τμήματα Κοστολόγησης και Τιμολόγησης Υπηρεσιών Ύδατος και Παρακολούθησης, Αξιολόγησης Υπηρεσιών Yδατος και Σύναψης, τα οποία θα ελέγχουν τις διαδικασίες, τη μέθοδο και τα επίπεδα ανάκτησης του κόστους των υπηρεσιών ύδατος στις διάφορες χρήσεις, ενώ θα έχει την υποχρέωση να συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις στην περίπτωση σύναψης νέων συμβάσεων ή τροποποίησης των παλιών και θα μπορεί να επιβάλλει και κυρώσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ