H μεγάλη Ζάχα Χαντίντ τιμήθηκε με το βραβείο Veuve Clicquot «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» - iefimerida.gr

H μεγάλη Ζάχα Χαντίντ τιμήθηκε με το βραβείο Veuve Clicquot «Επιχειρηματίας της Χρονιάς»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιρακινοβρετανή αρχιτεκτόνισσα πίσω από το αριστουργηματικό κολυμβητήριο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, Ζάχα Χαντίντ, τιμήθηκε την Δευτέρα το βράδυ με το βραβείο «Γυναίκα επιχειρηματίας της Χρονιάς» της γνωστής «ετικέτας» Veuve Clicquot.

Η κριτική επιτροπή χαιρέτισε τα «εμβληματικά έργα» της Χαντίντ, από το κολυμβητήριο του Λονδίνου μέχρι την Όπερα της Κίνας, ως υποδείγματα ενός δημιουργικού νου με καταλυτικές επιδράσεις στην αρχιτεκτονική του 21ου αιώνα.

Επιπλέον, εξήρε το «ζήλο της ως αρχιτεκτόνισσας», καθώς και την ικανότητά της να «προσαρμόζεται στις αλλαγές», μέσα σε έναν ανδροκρατούμενο επιχειρηματικό κόσμο, στον οποίο το γραφείο της Zaha Hadid Architects έχει καταφέρει να διακριθεί και να εγκαθιδρυθεί ως ένα από τα σημαντικότερα.

Η Ζάχα Χαντίντ, με τη σειρά της, δήλωσε πώς ελπίζει αυτή η βράβευσή της να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει και άλλες γυναίκες να εισέλθουν στην κονίστρα της επιχειρηματικότητας, προσθέτοντας πως η ίδια τα κατάφερε με σκληρή δουλειά και επιμονή.

«Στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας μου στην αρχιτεκτονική, βρέθηκα αντιμέτωπη με ένα ανδροκρατούμενο χώρο. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει από τότε, καθώς ολοένα και περισσότερες γυναίκες εισέρχονται στο επάγγελμα με επιτυχία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ