Τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα σε τρένο σταμάτησαν οι καναδικές αρχές - iefimerida.gr

Τρομοκρατικό χτύπημα της Αλ Κάιντα σε τρένο σταμάτησαν οι καναδικές αρχές

Μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα σταμάτησαν οι Καναδικές αρχές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αρχές του Καναδά απέτρεψαν ένα σχέδιο τρομοκρατικής οργάνωσης, υποστηριζόμενης από την Αλ Κάιντα, που προέβλεπε επίθεση εναντίον ενός σιδηροδρομικού συρμού της εταιρείας Amtrak, που καθημερινά συνδέει το Τορόντο με τη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσαν πηγές των διωκτικών αρχών και της εθνικής ασφάλειας. Η Καναδική Βασιλική Εφιππη Αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως η έρευνα συντονίσθηκε από μία επιχειρησιακή ομάδα αποτελούμενη από πολλές κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας - την αστυνομία, την υπηρεσία αντικατασκοπίας, την καναδική υπηρεσία ελέγχου συνόρων και άλλες υπηρεσίες δίωξης και εθνικής ασφάλειας.

Νωρίτερα, το κρατικό δίκτυο ραδιοτηλεόρασης CBC μετέδωσε πως η αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες έχουν προβεί σε πολλές συλλήψεις στο Κεμπέκ και στο Οντάριο σε σχέση με το φερόμενο τρομοκρατικό σχέδιο. Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CTV έκανε λόγο για δύο συλλήψεις στο Τορόντο.

Σύμφωνα με το CBC, η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το FBI.

Πηγή των αμερικανικών αρχών ασφαλείας επιβεβαίωσε ότι η καναδική πλευρά θα ανακοινώσει τις συλλήψεις που έγιναν στα πλαίσια της εξουδετέρωσης του «μεγάλου τρομοκρατικού» σχεδίου, αλλά πρόσθεσε πως ο στόχος του παραμένει ασαφής και είναι άσχετος προς τις βομβιστικές επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στη Βοστώνη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ