Καλύτερη προσφορά ζητά το ΤΑΙΠΕΔ από την Emma Delta για τον ΟΠΑΠ - iefimerida.gr

Καλύτερη προσφορά ζητά το ΤΑΙΠΕΔ από την Emma Delta για τον ΟΠΑΠ

Καλύτερη προσφορά ζητά το ΤΑΙΠΕΔ από την Emma Delta για τον ΟΠΑΠ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικρή παράταση στο θέμα της αποκρατικοποίησης του 33% που κατέχει το Δημόσιο στον ΟΠΑΠ δόθηκε από το δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ.

Το Ταμείο Αποκρατικοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αφού αξιολόγησε τις προσφορές που κατέθεσαν οι δύο διεκδικητές, Third Point και Emma Delta έκρινε έγκυρη μόνο αυτή της Emma Delta, καθώς η πρώτη κρίθηκε τυπικά μη επαρκής.

Παράλληλα, από το ελληνοτσεχικό fund που ελέγχεται από τον Τσέχο επενδυτή Jiri Smejc και τον Ελληνα εφοπλιστή Γιώργο Μελισσανίδη, ζητήθηκε βελτιωμένη προσφορά, με την προσφορά του fund να κυμαίνεται κοντά στα 620 εκατ. ευρώ, την ώρα που η χρηματιστηριακή αξία του οργανισμού σύμφωνα με το σημερινό κλείσιμο της μετοχής ανέρχεται στα 745 εκατ. ευρώ για το 33%.

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος αποτιμητής που έχει προσλάβει το ΤΑΙΠΕΔ, η Duff & Phelps εκτιμά την αξία του 33% κοντά στα 650 εκατ. ευρώ.

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραμείνει στο Δημόσιο ο ΟΠΑΠ

Για χαρακτηριστικό παράδειγμα ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «το παιχνίδι για την πώληση του ΟΠΑΠ δείχνει να είναι "στημένο", γεγονός που αποδεικνύεται από το διαγωνισμό παρωδία που εξελίχθηκε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να καταλήξει στη σημερινή μοναδική προσφορά και στο εξευτελιστικό αυτό τίμημα».

«Επαναλαμβάνουμε όμως, ότι όποιος νομίζει ότι μπορεί να χαρίζει κερδοφόρους οργανισμούς σε φίλους και γνωστούς σαν να ήτανε κληρονομιά του, είναι γελασμένος. Κανείς δεν έχει ασυλία. Ο ΟΠΑΠ πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, τα κέρδη του να πηγαίνουν στα ασφαλιστικά ταμεία που αιμορραγούν από την καταστροφική μνημονιακή πολιτική» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ