Ποιοι και γιατί κάνουν σολάριουμ - Νέα έρευνα σκιαγραφεί το προφίλ τους

Το προφίλ όσων σπαταλούν ώρες από τη ζωή τους ξαπλωμένοι στα κρεβάτια του... σολάριουμ, προκειμένου να αποκτήσουν τροπικό μαύρισμα σκιαγραφεί μια νέα έρευνα.

Οπως προκύπτει από την έρευνα που διεξήγαγε το Ιδρυμα Ερευνών για τον Καρκίνο του Ηνωμένου το 45% όσων κάνουν σολάριουμ, ηλικίας 18 έως 34ετών, είναι δυσαρεστημένοι με την εμφάνισή τους.

Επίσης, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι εθελοντές στα ερωτήματα που τους ετέθησαν, προκύπτει ότι το 30% όλων όσοι κάνουν σολάριουμ, μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία με μοναδικό σκοπό να γίνουν πιο ελκυστικοί.

Οκτώ στους 10 από όσους δήλωσαν πως αισθάνονται δυσαρεστημένοι με την εμφάνισή τους, ανέφεραν, επίσης, ότι αισθάνονται την πίεση να κάνουν κάτι για να δείχνουν διαφορετικοί.

Το 29% ανέφερε πως στο να λάβει την απόφαση να κάνει σολάριουμ επηρεάστηκαν από τους συνομηλίκους τους, το 30% από τους σελέμπριτι και το 45% από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας υποστηρίζει ότι το σολάριουμ είναι τόσο επικίνδυνο για την υγεία, όσο και το κάπνισμα, ενώ το συγκαταλέγει ως έναν από τους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

Αλλη πρόσφατη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα 10λεπτο στο σολάριουμ είναι δυο φορές πιο πιθανό να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος από ότι ένα 10λεπτο ηλιοθεραπείες τις μεσημεριανές ώρες -που θεωρείται ότι ο ήλιος είναι πιο επικίνδυνος- στις ακτές της Μεσογείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ