Εσώρουχα με σύστημα ηλεκτροσόκ που προστατεύουν από τον βιασμό [βίντεο] - iefimerida.gr

Εσώρουχα με σύστημα ηλεκτροσόκ που προστατεύουν από τον βιασμό [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια πρωτότυπη και δυστυχώς επίκαιρη εφεύρεση προέβησαν τρεις Ινδοί φοιτητές οι οποίοι επινόησαν εσώρουχα που βοηθούν τις γυναίκες να προστατευθούν από μια σεξουαλική επίθεση, ενώ διαθέτουν «ραντάρ», στέλνουν SMS στις αρχές, αλλά κάνουν και ηλεκτροσόκ στον επιτιθέμενο.

Τα εσώρουχα περιλαμβάνουν σύστημα εντοπισμού μέσω GPS και το Παγκόσμιο Σύστημα Κινητών Επικοινωνιών (GSM) καθώς και αισθητήρες που ενεργοποιούνται με την πίεση και προκαλούν ηλεκτροσόκ.

Η κατάσταση στην Ινδία έχει φθάσει σε σημείο οριακό με τις συνεχόμενες σκληρές, απάνθρωπες επιθέσεις κατά γυναικών και τους βιασμούς και δολοφονίες σε όλη την επικράτεια της χώρας με ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να είναι εξοργισμένο.

Μπορεί η εφεύρεση των Ινδών φοιτητών, με την οποία έθεσαν υποψηφιότητα για το Βραβείο Γκάντι Νεανικής Τεχνολογικής Καινοτομίας για το 2013 , να προσφέρει μια μικρή λύση – πρόταση στο πρόβλημα, ωστόσο, οι πολίτες απαιτούν θεσμική διέξοδο, ενώ οι ίδιοι οι εφευρέτες τονίζουν «Οι βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν πιο δίκαιους νόμους, αλλά ακόμη και τότε οι γυναίκες δεν θα είναι ασφαλείς».

Επειτα και από το τελευταίο κρούσμα με το βιασμό του 5χρονου κοριτσιού στο Νέο Δελχί εκατοντάδες πολίτες διαδηλώνουν στους δρόμους, ενώ την Κυριακή σημειώθηκαν άγριες συγκρούσεις με δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού καθώς ομάδες διαδηλωτών προσπάθησαν να «πολιορκήσουν» σπίτια πολιτικών.

Εσώρουχα με σύστημα ηλεκτροσόκ που προστατεύουν από τον βιασμό [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Εσώρουχα με σύστημα ηλεκτροσόκ που προστατεύουν από τον βιασμό [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ