Οι Αμερικανοί δεν ξέρουν τη διαφορά μεταξύ Τσεχίας και Τσετσενίας - iefimerida.gr

Οι Αμερικανοί δεν ξέρουν τη διαφορά μεταξύ Τσεχίας και Τσετσενίας

Οι Αμερικανοί δεν ξέρουν τη διαφορά μεταξύ Τσεχίας και Τσετσενίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μαθήματα... γεωγραφίας αναγκάστηκε να κάνει ο πρέσβης της Τσεχίας στην Ουάσινγκτον, μετά το λάθος που παρατηρήθηκε σε πολλές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπου οι χρήστες φαίνεται να είχαν μπερδέψει την... Τσεχία με την Τσετσενία.

Τα αδέλφια που αιματοκύλησαν τη Βοστώνη έχουν καταγωγή από την Τσετσενία. Παρατηρήθηκε, όμως, το φαινόμενο -είτε από άγνοια είτε από κεκτημένη ταχύτητα- πολλοί να μπερδεύουν την Τσετσενία με την... Τσεχία. Ετσι ο πρέσβης της χώρας αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους...

«Παρατηρώ με ανησυχία μια σύγχυση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα αυτό, όσον αφορά στην καταγωγή των δύο υπόπτων για τις επιθέσεις» στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τσέχος διπλωμάτης Πετρ Γκαντάλοβιτς.

«Η Δημοκρατία της Τσεχίας και η Τσετσενία είναι δύο εντελώς διαφορετικές οντότητες. Η Δημοκρατία της Τσεχίας είναι μια χώρα της κεντρικής Ευρώπης, η Τσετσενία ανήκει στη Ρωσική Ομοσπονδία», προσθέτει ο πρεσβευτής στο «μάθημα γεωγραφίας» προς τους αγεωγράφητους χρήστες του διαδικτύου.

«Οπως υπενθύμισε πρόσφατα ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν σε μήνυμά του προς τον Μπαράκ Ομπάμα, η Δημοκρατία της Τσεχίας είναι έμπιστος εταίρος των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», καταλήγει ο Γκαντάλοβιτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ