Το πρόγραμμα του 2ου συνεδρίου των αποφοίτων του LSE - iefimerida.gr

Το πρόγραμμα του 2ου συνεδρίου των αποφοίτων του LSE

Το πρόγραμμα του 2ου συνεδρίου των αποφοίτων του LSE
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science διοργανώνει το 2ο Ετήσιο Συνέδριο με τίτλο «Young Greek Minds: LEADING OUR COUNTRY TO A BETTER FUTURE». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013 στην αίθουσα «Εσπερίδες» του ξενοδοχείου Athens Hilton.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science, ιδρύθηκε το 1992 και αποτελεί σήμερα τον πιο ενεργό Σύλλογο αποφοίτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα, έχοντας επιδείξει σημαντική αύξηση στον αριθμό των εγγεγραμμένων του μελών καθώς και έντονη δραστηριότητα στη διοργάνωση εκδηλώσεων με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων του πολιτικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού χώρου στην Ελλάδα και διεθνώς.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητα χρονική στιγμή για τη χώρα μας η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο μιας οικονομικής κρίσης με παγκόσμιες διαστάσεις. Στόχος του να υπογραμμίσει τη σημασία των νέων Ελλήνων, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν μία μεγάλη πρόκληση: να συμβάλλουν στην οικοδόμηση μίας νέας Ελληνικής πραγματικότητας, να αντιστρέψουν το κλίμα της διεθνούς αναξιοπιστίας προς την Ελλάδα, να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες, ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον και να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και βιώσιμες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Όπλα τους η γνώση, το μυαλό, η όρεξη και η πεποίθηση ότι η νέα Ελλάδα μπορεί να βρει ξανά τη θέση της μεταξύ των Εθνών.

Το 2ο Ετήσιο Συνέδριο, θα ανοίξει με το χαιρετισμό του Υπουργού Οικονομικών, Δρ. Γιάννη Στουρνάρα και με την τελετή βράβευσης καθώς και την ομιλία του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, Προέδρου της easyGroup of travel και leisure companies και ιδρυτή της of easyJet plc.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου είναι ο άνθρωπος που σκέφτηκε και δημιούργησε σε ηλικία 28 ετών την ΕasyJet, μια εταιρεία που αμέσως έγινε ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Ευρώπη. Ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους businessman της γενιάς του, όπως χαρακτηρίζεται από την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα, πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό το οποίο αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα νέας επιχειρηματικότητας.

Ξεκινώντας από αυτή τη βράβευση, ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science, Πρόεδρος του οποίου είναι η κ. Μαρία Ξυτάκη, στοχεύει στη δημιουργία ενός θεσμού βράβευσης σημαντικών και αναγνωρισμένων αποφοίτων του Πανεπιστημίου.

Στη συζήτηση πάνελ που θα ακολουθήσει θα συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι:

  • Απόστολος Αποστολάκης – Co-founder e-food.gr, Co-founder doctoranytime.gr, Advisor Taxibeat
  • Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος – CEO Athens Medical Group, President EENE
  • Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Founder & Vice President Endeavor Greece
  • Πέτρος Κόκκαλης – General Secretary Earth Organization/Aephoria network
  • Γιώργος Λινάτσας – Group Managing Director Axia Ventures Group Ltd
  • Ιωάννης Πολιτόπουλος – Founder & President XYN+ Business Consultants, Μέλος Δ.Σ. LEONIDAS Pralines SA
  • Δρ. Αθανασία Χάλαρη – Post-doctoral research fellow Hellenic Observatory-LSE, Lecturer in Sociology University of Manchester & University of Cambridge

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ