Υπουργείο Οικονομικών: Οφειλέτες του Δημοσίου μπορούν να πωλούν τα ακίνητά τους - iefimerida.gr

Υπουργείο Οικονομικών: Οφειλέτες του Δημοσίου μπορούν να πωλούν τα ακίνητά τους

Υπουργείο Οικονομικών: Οφειλέτες του Δημοσίου μπορούν να πωλούν τα ακίνητά τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεμπλοκάρουν μεταβιβάσεις ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου για εξόφληση των χρεών τους, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

Ετσι, στο εξής, για τη διευκόλυνση των οφειλετών, θα επιτρέπονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων ακόμα και αν το τίμημα της πώλησης είναι μικρότερο από το ύψος της οφειλής τους προς το Δημόσιο.

Με το ισχύον καθεστώς στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν επιτρεπόταν η έκδοση βεβαίωσης οφειλής, που αποτελεί προϋπόθεση για τη μεταβίβαση, εάν το τίμημα της μεταβίβασης δεν εξοφλούσε πλήρως τις οφειλές προς το Δημόσιο.

Με την απόφαση αυτή, όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, διευκολύνονται συναλλαγές, όπως επίσης και η εξόφληση των χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, με τη νέα υπουργική απόφαση, δίνεται η δυνατότητα σε οφειλέτες του Δημοσίου να λαμβάνουν βεβαίωση οφειλής ακόμα και αν το προϊόν της μεταβίβασης δεν εξοφλεί πλήρως το ύψος των οφειλών τους, αρκεί οι εναπομείνασες οφειλές να διασφαλίζονται είτε από λοιπά περιουσιακά στοιχεία είτε από εγγυήσεις τρίτων.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η απόφαση θα ανοίξει τον δρόμο για τη διευθέτηση μιας σειράς οφειλών προς το Δημόσιο από οφειλέτες που έως τώρα διέθεταν ακίνητη περιουσία αλλά δεν μπορούσαν να προχωρήσουν στην πώλησή της για την εξόφληση μέρους των χρεών τους.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ