Σπάνιο μπλε διαμάντι βρέθηκε σε ορυχείο της Νότιας Αφρικής [εικόνες] - iefimerida.gr

Σπάνιο μπλε διαμάντι βρέθηκε σε ορυχείο της Νότιας Αφρικής [εικόνες]

Σπάνιο μπλε διαμάντι βρέθηκε σε ορυχείο της Νότιας Αφρικής [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα εξαιρετικά σπάνιο διαμάντι μπλε χρώματος, βρέθηκε πρόσφατα σε ορυχείο της Νότιας Αφρικής κοντά στην Πρετόρια. Το διαμάντι είναι αξίας 25,5 καρατίων και θα εξασφαλίσει στο ορυχείο αμύθητα κέρδη.

Όπως διαπίστωσαν οι εμπειρογνώμονες, το συγκεκριμένο διαμάντι κοστίζει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια και σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ορυχείων Κάλιναν, είναι πολύ ασυνήθιστο να πωλείται ένα διαμάντι αυτής της ποιότητας και του μεγέθους.

Το ορυχείο Κάλιναν βρίσκεται βορειο-ανατολικά της Πρετόρια και είναι γνωστό για τους μεγάλους πολύτιμους λίθους και τα μπλε διαμάντια που βρίσκουν κατά καιρούς.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 2009 βρέθηκε στοίδιο ορυχείο ένα παρόμοιο διαμάντι 26,6 καρατίων το οποίο κόπηκε και πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's για περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια και ο νέος του ιδιοκτήτης το ονόμασε «Το αστέρι της Τζόζεφιν».

Ακόμη, στο ίδιο ορυχείο βρέθηκε το 1905 το διάσημο διαμάντι «Αστέρι της Αφρικής», αξίας 530 καρατίων, το οποίο δόθηκε ως δώρο στον βασιλιά της Βρετανίας, Έντουαρτ Ζ'.

Σπάνιο μπλε διαμάντι βρέθηκε σε ορυχείο της Νότιας Αφρικής [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Σπάνιο μπλε διαμάντι βρέθηκε σε ορυχείο της Νότιας Αφρικής [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Σπάνιο μπλε διαμάντι βρέθηκε σε ορυχείο της Νότιας Αφρικής [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Σπάνιο μπλε διαμάντι βρέθηκε σε ορυχείο της Νότιας Αφρικής [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ