New York Times: Οποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της δίκης, ο Aκης δεν θα γλιτώσει τη φυλακή - iefimerida.gr

New York Times: Οποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της δίκης, ο Aκης δεν θα γλιτώσει τη φυλακή

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ  Υπουργείο Οικονομικών προς ΔΟΥ: Ας «ξεμπλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εκτενές άρθρο η εφημερίδα New York Times αναφέρεται στη δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου που ξεκίνησε σήμερα και τη χαρακτηρίζει «τη δίκη του πιο υψηλά ιστάμενου πολιτικού την τελευταία εικοσαετία στην Ελλάδα».

Ο συντάκτης αναφέρεται πως ο πρώην Υπουργός κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα άλλοτε «βαριά χαρτιά» του σοσιαλιστικού κόμματος.

Συνεχίζει λέγοντας πως ο ίδιος, η σύζυγος, η κόρη του και άλλα 16 άτομα φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Σύμφωνα με τους Times, τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης έχουν επικρίνει σφοδρά τον πολυτελή τρόπο διαβίωσης του ίδιου και της συζύγου του, την ώρα μάλιστα που οι Ελληνες πολίτες υποφέρουν τα τελευταία τρία χρόνια από τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Το άρθρο καταλήγει λέγοντας πως σε μία χώρα όπου οι αξιωματούχοι σπάνια τιμωρούνται, οι κατηγορίες που βαρύνουν τον πρώην Υπουργό είναι ασυνήθιστα «βαριές». Μάλιστα ο αρθρογράφος «προβλέπει» πως άσχετα με το αποτέλεσμα της δίκης σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος, ο Ακης Τσοχατζόπουλος δεν θα γλιτώσει την ποινή της φυλάκισης αφού ήδη τον προηγούμενο μήνα καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης για το «νεο-κλασσικό οίκημα κοντά στην Ακρόπολη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ