Αυτός είναι ο αρωματοποιός πατέρας των βομβιστών της Βοστώνης - Τι έγινε με τους γιους του - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο αρωματοποιός πατέρας των βομβιστών της Βοστώνης - Τι έγινε με τους γιους του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ο άνθρωπος που χαρακτήρισε τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ «άγγελο». Ο άνθρωπος που προειδοποίησε την αστυνομία -όσο τον καταδίωκε- ότι αν σκοτώσει και το δεύτερο γιο του «Θα γίνει της κολάσεως». Και φαίνεται πως αυτός, ο πατέρας των δύο υπόπτων για την επίθεση στη Βοστώνη, είναι και ο λόγος που ο μεγαλύτερος, ο Ταμερλάν, βρέθηκε στο Νταγκεστάν πέρυσι.

Προσπαθώντας να βρουν το κίνητρο ή αν οι δύο ύποπτοι έλαβαν κάποιου είδους εκπαίδευση και πότε, το FBI ερευνά το γιατί πήγε στο Νταγκεστάν το 2012 ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ. Οι γείτονες του πατέρα του, Ανζόρ, έχουν την απάντηση. Ο 26χρονος, που έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, βρισκόταν εκεί για να βοηθήσει τον πατέρα του.

Σύμφωνα με τους γείτονες που μένουν στο ίδιο συγκρότημα με τον Ανζόρ Τσαρνάεφ, ο άνθρωπος που είχε επιστρέψει δύο χρόνια νωρίτερα από τις ΗΠΑ σκόπευε να αξιοποιήσει επαγγελματικά το σπίτι του. «Τον λέγαμε αρωματοποιό. Με αυτή τη δουλειά ασχολούνταν», δήλωσε στο TIME ένας από τους γείτονες, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο πατέρας των δύο υπόπτων σκόπευε να ανοίξει ένα κατάστημα αρωμάτων στο σπίτι του, ή να νοικιάσει το χώρο ως σαλόνι ομορφιάς.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ βρέθηκε εκεί για έξι μήνες το 2012, σύμφωνα πάντα με τους γείτονες. Έκανε επισκευές στο διαμέρισμα που βρίσκεται στο πρώτο όροφο πολυκατοικίας σε κεντρική περιοχή του Νταγκεστάν. «Ηταν ένας κανονικός γιος που βοηθούσε τον πατέρα του», είπε ο Αγκάγιεφ στο TIME, που μένει στο ίδιο συγκρότημα με τον πατέρα των δύο υπόπτων στο TIME. «Δούλευε από το πρωί μέχρι το βράδυ, κάθε ημέρα που ήταν εδώ».

Μάλιστα μιλούν για την καλή σχέση των δύο ανδρών λέγοντας πως κάθε Παρασκευή ο Ταμερλάν πήγαινε με τον πατέρα του στο τζαμί, ενώ δεν πιστεύουν ότι οι δύο γιοι της οικογένειας προκάλεσαν αυτή την τραγωδία. Προβάλλουν ως επιχείρημα θεωρίες συνωμοσίας από το ότι το «έστησαν» οι Αμερικανοί, έως πως πίσω από όλα βρίσκονται νεοναζιστικές ομάδες. Είναι διατεθειμένοι να πιστέψουν οτιδήποτε άλλο, πέρα από αυτό που μεταδίδουν τα ΜΜΕ. «Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Αλλά δεν μπορεί να είναι αυτό που λένε όλοι. Δεν βγάζει κανένα νόημα», καταλήγει ένας γείτονας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ