Ποιος είναι ο Έλληνας γιατρός που βρίσκεται στην Ανταρκτική [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο Έλληνας γιατρός που βρίσκεται στην Ανταρκτική [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην παγωμένη Ανταρκτική σε συνθήκες απόλυτου ψύχους βρίσκεται από τον Ιανουάριο ο Έλληνας επιστήμονας Βαγγέλης Καϊμακάμης, προκειμένου να πραγματοποιήσει μελέτες για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, στη γαλλοϊταλική βάση Concordia.

Ο Βαγγέλης Καϊμακάμης, είναι υπεύθυνος για εννέα ερευνητικά πρωτόκολλα υπό την επίβλεψη της ESA, τα οποία είναι οργανωμένα και υποστηρίζονται από ερευνητικά ινστιτούτα της Ευρώπης και της Αμερικής. Ο κ.Καϊμακάμης ως γιατρος της βάσης, ασχολείται με την σωματική και την ψυχική υγεία των μελών, με πολλά από τα προγράμματα να απαιτούν τη χορήγηση στο πλήρωμα ερωτηματολογίων ψυχολογίας, καθώς η διάθεση και η κατάσταση του μυαλού των ατόμων είναι πιθανό να αλλάζει κατά τη διάρκεια της χειμωνιάτικης περιόδου, ενώ ασχολείται και με παράγοντες όπως το στρες.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Mega για τις έρευνες και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν τα μέλη της βάσης στο αφιλόξενο κομμάτι του πλανήτη, τόνισε: «έχουμε συνθήκες υποξίας, χαμηλού οξυγόνου δηλαδή στην ατμόσφαιρα, για 4 μήνες τον χρόνο έχουμε σκοτάδι, δεν ανατέλλει ο ήλιος, όπως και το αντίθετο. Το καλοκαίρι της Ανταρκτικής που μόλις πέρασε έχουμε 4 μήνες φως, δεν δύει καθόλου ο ήλιος και τώρα τον χειμώνα για 9 μήνες από τον Φεβρουάριο μέχρι το Νοέμβριο είμαστε απόλυτα απομονωμένοι από τον υπόλοιπο πλανήτη».

Αλλη μία ένδειξη των άσχημων καιρικών συνθηκών που αντιμετωπίζει στην Ανταρκτική, είναι η ανάρτηση του στον προσωπικό του ιστότοπο, στον οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κάνει αρκετό κρύο εδώ, για παράδειγμα, η τρέχουσα θερμοκρασία είναι -33 βαθμοί. Νιώθεις τον κρύο αέρα αμέσως μόλις βγεις από το αεροσκάφος»

Ποιος είναι ο Ευάγγελος Καϊμακάμης

Ο 39χρονος επιστήμονας, γεννήθηκε στη Λάρισα και διαμένει στη Θεσσαλονίκη όταν δεν κάνει ταξίδια στην...Ανταρκτική, ενώ είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και έχει ειδικότητα στην Πνευμονολογία, ενώ όπως δηλώνει ο ίδιος στον ιστότοπο του, είναι λάτρης των πτήσεων και των καταδύσεων.

(photos: kaimakamis.wordpress)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ