Στις 21 πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου το Ηράκλειο - iefimerida.gr

Στις 21 πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου το Ηράκλειο

Μια από τις 21 πιο έξυπνες πόλεις του κόσμου το Ηράκλειο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία σημαντική διάκριση για την πόλη του Ηρακλείου της Κρήτης ήρθε από τον διεθνή οργανισμό Intelligent Community Forum που εδρεύει στη Νέα Υόρκη καθώς την κατέταξε στις 21 πιο έξυπνες πόλεις του κόσμου για τα έτη 2012 και 2013.

Οι νέες τεχνολογίες, η καινοτομία και οι ψηφιακές δράσεις της πόλης ήταν αυτές που του έδωσαν μία θέση στη λίστα. Τώρα στόχος του δήμου Ηρακλείου είναι να ισχυροποιηθεί στον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών, επιταχύνοντας τη συνεχή αλλαγή της σε μια πρωτοπόρα έξυπνη πόλη με ισχυρό brandname.

Οπως αναφέρει και το flashnews το όραμα «Ηράκλειο: Έξυπνη πόλη» έχει υιοθετηθεί από τους φορείς της πόλης που πρόσφατα συγκρότησαν επιτροπή για συλλογική προώθηση και διαχείριση του οράματος.

Ο Δήμος Ηρακλείου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το ΑΤΕΙ Κρήτης και το Επιμελητήριο Ηρακλείου σχεδιάζουν προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις τους για την υλοποίηση μεγάλων έργων ψηφιακών δράσεων στα πλαίσια της νέας Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης στον τομέα της Καινοτομίας και των Νέων Τεχνολογιών.

Οι δράσεις αυτές θα επικεντρωθούν στους τομείς: Ποιότητα διαβίωσης των κατοίκων, Τουρισμός - Πολιτισμός, , Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Επιχειρηματικότητα – Εργασία και Περιβάλλον.

Δείτε τη λίστα του Intelligent Community Forum

Στις 21 πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου το Ηράκλειο | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ