Αποζημίωση 500.000 ευρώ στην οικογένεια του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα - iefimerida.gr

Αποζημίωση 500.000 ευρώ στην οικογένεια του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα

Νεκτάριος Σάββας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας στην οικογένεια του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα, ο οποίος δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επιχείρησης στα Πατήσια από την Οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». Το δικαστήριο έκρινε ότι οι παραλείψεις της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησαν στο θάνατο του άτυχου αστυνομικού

Θυμίζουμε ότι η δολοφονική επίθεση είχε γίνει κάτω από το σπίτι της πρώην συζύγου του Αγγελέτου Κανά, Σοφίας Κυριακίδου. Εκείνη φυλασσόταν από ομάδα αστυνομικών λόγω του ότι είχε καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση του ΕΛΑ με κατηγορούμενο τον πρώην σύζυγο της, ο οποίος πάντως απηλλάγη από το Εφετείο.

Η αποζημίωση επιδικάστηκε διότι το δικαστήριο έκρινε ότι ότι υπήρξαν παραλείψεις της ΕΛΑΣ στην οργάνωση της φύλαξης της Σοφίας Κυριακίδου, οι οποίες οδήγησαν στο θάνατο του αστυνομικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ