1,5 δισ. δολάρια έχασε ο γκουρού των hedge funds από την πτώση χρυσού - iefimerida.gr

1,5 δισ. δολάρια έχασε ο γκουρού των hedge funds από την πτώση χρυσού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο γκουρού των hedge funds, Τζον Πόλσον περνάει δύσκολες μέρες, καθώς έχασε 1,5 δισ. δολάρια εξαιτίας της πρωτοφανούς πτώσης του χρυσού κατά 17% από τις αρχές του χρόνου. Ο κάτοχος της 61ης θέσης στη λίστα του Forbes για το 2012 με περιουσία 12,5 δισ. δολάρια, σίγουρα δεν θα πεινάσει, όμως η φήμη του έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα.

Επενδύοντας στην κρίση χρέους των χωρών της ευρωζώνης

Ο Τζον Πόλσον, πρόεδρος του αμερικανικού hedge fund Paulson&Co, κάνοντας τις σωστές επενδυτικές κινήσεις, επωφελήθηκε από την κρίση χρέους της Ευρωζώνης και κατάφερε να κερδίσει 500 εκατ. ευρώ από την ενεργοποίηση των CDS, μετά το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Ολοι αναρωτιούνται «πώς είναι δυνατόν ο άνθρωπος που έγινε δισεκατομμυριούχος βγάζοντας 3,7 δισ. δολάρια εν μία νυκτί, πουλώντας εγκαίρως τα subprime (τοξικά) στεγαστικά δάνεια, δηλαδή την πηγή της παγκόσμιας κρίσης, να χάνει μια περιουσία από το πιο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο, τον χρυσό;»

Εχασε 300 εκατ. δολάρια σε μια μέρα

Η κατακόρυφη πτώση της τιμής του χρυσού κατά 17% από την αρχή του έτους, έχει κοστίσει στον Πόλσον 1,5 δισ. δολάρια. Αναμφίβολα θα θέλει σβήσει από τη μνήμη του τη «μαύρη Δευτέρα» 15 Απριλίου, μέρα που ο χρυσός υποχώρησε κατά 9%, έπεσε στα μόλις 1.350 δολάρια ανά ουγγιά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Αμερικανός επιχειρηματίας να χάσει 300 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ