Με τη σκέψη στο μακελειό της Βοστώνης -Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο για το Μαραθώνιο - iefimerida.gr

Με τη σκέψη στο μακελειό της Βοστώνης -Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο για το Μαραθώνιο

Με τη σκέψη στο μακελειό της Βοστώνης -Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο γι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάσταση «Κόκκινου συναγερμού» βρίσκεται η πόλη του Λονδίνου για τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου, αφού οι μνήμες από το μακελειό της Βοστώνης με τους δύο νεαρούς Τσετσένους να τοποθετούν βόμβες και να σκορπούν τον πανικό και το θάνατο είναι ακόμα νωπές.

Στο 33ο Μαραθώνιο του Λονδίνου θα λάβουν μέρος παγκόσμιας κλάσης αθλητές και 36.000 εθελοντές και γι αυτό ο Βρετανός υπουργός Αθλητισμού Χαγκ Ρόμπερτσον ζήτησε να ληφθούν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

«Το Λονδίνο έχει τεράστια εμπειρία στη διοργάνωση μεγάλων γεγονότων και η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει μερικούς από τους καλύτερους επαγγελματίες στην ασφάλεια στον κόσμο» τόνισε ο υπουργός σε δηλώσεις του στο BBC.

Στον αγώνα θα συμμετάσχει και ο πρίγκιπας Χάρι, ενώ εκπρόσωπος των ανακτόρων ανέφερε πως ο μικρός γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνα είναι πρέσβης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού για τον Μαραθώνιο του Λονδίνου και σκοπεύει να απονείμει τα μετάλλια στους νικητές του μίνι μαραθωνίου, στους άνδρες και γυναίκες της ελίτ κατηγορίας και τους νικητές των αγώνων IPC Athletic Marathon World Cup με αναπηρικά καροτσάκια,.

Η Σκότλαντ Γιαρντ πάντως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και στους δρόμους του Λονδίνου αναμένεται να βρεθεί αυξημένη κατά 40% αστυνομική δύναμη. Η επικεφαλής της ασφάλειας του μαραθωνίου επί πέντε συναπτά έτη, Τζούλια Πέντρι τόνισε στο BBC: «Αύξησα την αστυνομική δύναμη κατά εκατοντάδες προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι που θα παρευρεθούν στον μαραθώνιο θα αισθάνονται ασφαλείς».

Οι διοργανωτές πάντως ότι θα τηρήσουν σιγή 30 δευτερολέπτων προς τιμήν των θυμάτων της Βοστόνης, ενώ οι δρομείς θα φορούν μαύρο περιβραχιόνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ