Στουρνάρας: Θα θεσουμε στην Τρόικα το θέμα μείωσης των φόρων σε εστίαση, καύσιμα και ακίνητα

Ενα θέμα-«ταμπού» στο Δημόσιο επιχειρεί να σπάσει η κυβέρνηση, στοχεύοντας στην προώθηση νέων και με υψηλά προσόντα υπαλλήλων, σε θέσεις ευθύνης, όπως αποκαλύπτει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με συνέντευξη του κ. Στουρνάρα στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση που θα περιορίζει τη σημασία των ετών προϋπηρεσίας στην προαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό, θα γίνει – όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση – στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης του δημοσίου.

«Θεωρώ ότι έχει κλείσει το θέμα των υποχρεωτικών αποχωρήσεων, τώρα μένει η υλοποίηση. Η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου δεν συνεπάγεται νέες αποχωρήσεις, αλλά μια διαρκή διαδικασίας βελτίωση».

Προς μείωση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει ότι στον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα, και στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού των φορολογικών βαρών, θα τεθεί, εκτός από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

«Πρωταρχικό ζητούμενο της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή» τονίζει ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι στην ουσία γίνεται διαχωρισμός μεταξύ φορολογικής πολιτικής, που ασκείται από το υπουργείο Οικονομικών, και εφαρμογής της πολιτικής , που ασκείται από το νέο γγ. Εσόδων που, όπως αναφέρει, «χαίρει πλέον ουσιαστικής ανεξαρτησίας στην άσκηση των καθηκόντων του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ