Στουρνάρας: Θα θεσουμε στην Τρόικα το θέμα μείωσης των φόρων σε εστίαση, καύσιμα και ακίνητα - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Θα θεσουμε στην Τρόικα το θέμα μείωσης των φόρων σε εστίαση, καύσιμα και ακίνητα

υ ΦΠΑ στην εστίαση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα θέμα-«ταμπού» στο Δημόσιο επιχειρεί να σπάσει η κυβέρνηση, στοχεύοντας στην προώθηση νέων και με υψηλά προσόντα υπαλλήλων, σε θέσεις ευθύνης, όπως αποκαλύπτει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με συνέντευξη του κ. Στουρνάρα στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση που θα περιορίζει τη σημασία των ετών προϋπηρεσίας στην προαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό, θα γίνει – όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση – στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης του δημοσίου.

«Θεωρώ ότι έχει κλείσει το θέμα των υποχρεωτικών αποχωρήσεων, τώρα μένει η υλοποίηση. Η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου δεν συνεπάγεται νέες αποχωρήσεις, αλλά μια διαρκή διαδικασίας βελτίωση».

Προς μείωση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει ότι στον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα, και στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού των φορολογικών βαρών, θα τεθεί, εκτός από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

«Πρωταρχικό ζητούμενο της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή» τονίζει ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι στην ουσία γίνεται διαχωρισμός μεταξύ φορολογικής πολιτικής, που ασκείται από το υπουργείο Οικονομικών, και εφαρμογής της πολιτικής , που ασκείται από το νέο γγ. Εσόδων που, όπως αναφέρει, «χαίρει πλέον ουσιαστικής ανεξαρτησίας στην άσκηση των καθηκόντων του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ