Το ΠΑΣΟΚ κατά των 6 νέων αναπληρωτών υπουργών - Δεν το ξέραμε, δεν τους χρειαζόμαστε - iefimerida.gr

Το ΠΑΣΟΚ κατά των 6 νέων αναπληρωτών υπουργών - Δεν το ξέραμε, δεν τους χρειαζόμαστε

Το ΠΑΣΟΚ κατά των 6 νέων αναπληρωτών υπουργών - Δεν το ξέραμε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι δεν είχε ενημερωθεί για την απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να δημιουργήσει έξι νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών. Προχωρώντας μάλιστα ακόμη περισσότερο, επισημαίνει κατά τη διάρκεια της σημερινής του ενημέρωσης ότι «το κυβερνητικό σχήμα πρέπει να είναι όσο γίνεται λιτό και λειτουργικό» απορρίπτοντας έτσι εμμέσως την πρωθυπουργική πρωτοβουλία.

Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη διάταξη του υπουργείου Ναυτιλίας που καταψήφισε στη Βουλή και τη δημόσια αναγγελία του υπουργείου Ανάπτυξης για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, με την οποία διαφωνεί προχωρά ακόμη περισσότερο και επισημαίνει:

«Αυτό που το ΠΑΣΟΚ θεωρεί αναγκαίο- προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα όπως αυτό το άρθρου 19 του νομοσχεδίου της Ναυτιλίας ή το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές ή για να επιταχύνεται η λήψη αποφάσεων και η διαμόρφωση κοινών θέσεων σε θέματα όπως ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων και η παρέμβαση στη δημόσια διοίκηση- είναι η ολοκληρωμένη και συστηματική επικαιροποίηση της συμφωνίας προγραμματικής σύγκλησης των τριών κομμάτων.»

Αυτό, σύμφωνα πάντα με το ΠΑΣΟΚ «έχει αναδειχθεί ως ανάγκη καθώς πρέπει η συμφωνία αυτή να αποτελεί το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που δεν μπορεί να αφεθεί ως έννοια στα χείλη του κ. Τσίπρα. Το ΠΑΣΟΚ μιλάει για εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης εδώ και ένα περίπου χρόνο, ήδη πριν από τις εκλογές. Είναι δε προφανές ότι όλα όσα συμφωνούνται για τον συντονισμό της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας -όχι μόνο σε κεντρικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κάθε υπουργείου- πρέπει να εφαρμόζονται στην πράξη γιατί η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη κάθε εβδομάδα, από τώρα μέχρι τις Ευρωεκλογές, δηλαδή για τις επόμενες 55 περίπου εβδομάδες, να έχει συγκεκριμένους στόχους και μηχανισμό αξιολόγησης του αποτελέσματός σε εβδομαδιαία βάση.»

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι «την εβδομάδα που τελειώνει αναδείχθηκαν οι βαθιές εσωτερικές αντιφάσεις και τα στρατηγικά αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ ιδίως με τις παλινωδίες που καταγράφηκαν στις διάφορες δημόσιες εμφανίσεις του κ. Τσίπρα. Κατέστη προφανής η αδυναμία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να διατυπώσει μία καθαρή και ολοκληρωμένη θέση για την στρατηγική εξόδου από την κρίση. Για το λόγο αυτό το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την πρότασή του να διεξαχθεί, ει δυνατόν πριν τις γιορτές του Πάσχα, συζήτηση στη Βουλή, τόσο για την προοπτική της χώρας μέσα στην παρούσα ευρωπαϊκή συγκυρία, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, όσο και για την Κύπρο. Συζήτηση που είχε άλλωστε ζητήσει, μεσούσης της κυπριακής κρίσης ο ΣΥΡΙΖΑ.»

Τέλος, με αφορμή τις εξελίξεις στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ και την πραγματογνωμοσύνη στον φορητό υπολογιστή του τέως Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, στην ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ σημειώνεται: «Προκαλεί χαμόγελα ικανοποίησης αλλά και θλίψης. Στην Ιπποκράτους αναρωτιούνται τι άλλο πρέπει να συμβεί προκειμένου οι «συνασπισμένοι» σκευωροί και συκοφάντες που επένδυσαν σε πρόσωπα όπως ο κ. Διώτης, με κορυφαία την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, να αντιληφθούν το τεράστιο ηθικό, θεσμικό και πολιτικό τους λάθος.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ