Ιταλία: Η κεντροαριστερά σε απόγνωση, προτείνει τον Ρομάνο Πρόντι για πρόεδρο Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Ιταλία: Η κεντροαριστερά σε απόγνωση, προτείνει τον Ρομάνο Πρόντι για πρόεδρο Δημοκρατίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, προτάθηκε σήμερα από τον ηγέτη της ιταλικής κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ως υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μπορεί να επιστρέψει ο Πρόντι ο οποίος έφυγε ως αποτυχημένος;

Οι κεντροαριστεροί με αυτή την υποψηφιότητα προσδοκούν να βγουν από το αδιέξοδο, ύστερα κι από την καταψήφιση του Φράνκο Μαρίνι για την ίδια θέση.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει μεν τη στήριξη μεγάλης μερίδας της Αριστεράς, απορρίφθηκε ως υποψήφιος, όμως, από τον ηγέτη της κεντροδεξιάς και έναν από τους παλαιότερους πολιτικούς εχθρούς του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Πρόντι δεν θα είναι υποψήφιος στη τρίτη, αλλά στην τέταρτη ψηφοφορία το απόγευμα της Παρασκευής ή αύριο Σάββατο (20/4). Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, για την εκλογή απαιτείται απλή πλειοψηφία, ενώ στις δύο χθεσινές της Πέμπτης ήταν απαραίτητη η πλειοψηφία δύο τρίτων για την εκλογή προέδρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ