Πεφταστέρια, έκλειψη Σελήνης και προσέγγιση του Κρόνου στη Γη τις επόμενες μέρες - iefimerida.gr

Πεφταστέρια, έκλειψη Σελήνης και προσέγγιση του Κρόνου στη Γη τις επόμενες μέρες

Πεφταστέρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρία εντυπωσιακά αστρονομικά φαινόμενα θα εμφανιστούν στον νυχτερινό ουρανό τις επόμενες ημέρες. Τα πρώτα πεφταστέρια της Άνοιξης, οι Λυρίδες, μία μερική έκλειψη Σελήνης καθώς και η προσέγγιση του Κρόνου στη Γη,

Η πρώτη βροχή διαττόντων αστέρων της άνοιξης, οι Λυρίδες, έχουν ήδη ξεκινήσει να πέφτουν στο βόρειο ημισφαίριο της Γης (στο οποίο βρίσκεται και η Ελλάδα) ωστόσο η δραστηριότητά τους θα κορυφωθεί την Κυριακή 21 και τη Δευτέρα 22 Απριλίου, ενώ το πέρασμά τους θα διαρκέσει σε πιο αραιή μορφή έως τις 25 του μηνός. Πρόκειται για εντυπωσιακά πεφταστέρια που είναι γνωστά για τις μακριές και φωτεινές ουρές τους και προέρχονται από τον κομήτη Θάτσερ, που ανακάλυψε το 1861 ο αστρονόμος με το όνομα Θάτσερ (καμία σχέση με την Βρετανίδα πολιτικό).

Παράλληλα, η πανσέληνος της 25ης Απριλίου θα υποστεί μια μερική σεληνιακή έκλειψη, καθώς το φεγγάρι θα βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τον Ήλιο, ενώ Γη θα παρεμβάλλεται ανάμεσά τους. Η έκλειψη θα είναι ορατή σε μεγάλες περιοχές της Ευρώπης (και στην Ελλάδα), της Αφρικής, της Ασίας και της Αυστραλίας.

Στην Ελλάδα η έναρξη έκλειψης της παρασκιάς θα γίνει στις 21:03 το βράδυ και η έναρξη της μερικής έκλειψης στις 22:54. Το μέγιστο της έκλειψης θα συμβεί στις 23:07, το τέλος της μερικής έκλειψης στις 23:21 και το τέλος έκλειψης της παρασκιάς στη 1:11 της 26ης Απριλίου.

Τέλος, το τρίτο εντυπωσιακό φαινόμενο θα λάβει χώρα στις 28 Απριλίου, ο μεγάλος πλανήτης Κρόνος, με τους θεαματικούς δακτυλίους του, θα κάνει την κοντινότερη προσέγγισή του στη Γη, προσφέροντας στους παρατηρητές, την καλύτερη ευκαιρία για παρακολούθηση και φωτογραφήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ