Ο Νίκος Δένδιας σήμερα στη Μανωλάδα για τις ματωμένες φράουλες - iefimerida.gr

Ο Νίκος Δένδιας σήμερα στη Μανωλάδα για τις ματωμένες φράουλες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, τον γενικό επιθεωρητή αστυνομίας νοτίου Ελλάδας, τον διοικητή της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον προϊστάμενο της υπηρεσίας αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας θα επισκεφθεί την Παρασκευή το πρωί στις 08.00 το αστυνομικό τμήμα Βάρδας Ηλείας.

Η επίσκεψη αυτή έρχεται ένα 24ωρο μετά την κατακραυγή, εντός και εκτός Ελλάδας από το νέο αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, όταν αλλοδαποί εργαζόμενοι που απασχολούνται στα χωράφια της περιοχής και μαζεύουν φράουλες κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες πήγαν στους επιστάτες να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους. Ακολούθησαν αντιδικίες, ενώ τουλάχιστον ένας από τους επιστάτες άνοιξε πυρ εναντίον των εργατών τραυματίζοντας τουλάχιστον είκοσι από αυτούς.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 200 αλλοδαποί εργάτες, υπήκοοι Μπαγκλαντές, πήγαν στους επιστάτες να ζητήσουν τα δεδουλευμένα έξι μηνών.

Τότε τα αίματα «άναψαν» και, όπως αναφέρει η αστυνομία, ένας από τους επιστάτες άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα «στο ψαχνό» τους αλλοδαπούς τραυματίζοντας είκοσι οκτώ από αυτούς, ενώ, τουλάχιστον τέσσερις έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής, ο ιδιοκτήτης της φυτείας συνελήφθη, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Τα γεγονότα αυτά φέρνουν στο μυαλό άλλες εποχές όταν το δουλεμπόριο ανθούσε με τους πιστολάδες του εκάστοτε κοτζαμπάση να ρίχνουν στο ψαχνό εναντίον οποιουδήποτε «τολμούσε» να ζητήσει κάτι παραπάνω από το αυτονόητο, δηλαδή να πληρωθεί για τις υπηρεσίες του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ