4,6 εκατομμύρια δολάρια για το φόρεμα της Marilyn - iefimerida.gr

4,6 εκατομμύρια δολάρια για το φόρεμα της Marilyn

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το άσπρο πλισέ φόρεμα που φορούσε η Marilyn Monroe στην ταινία "Seven Years Itch" πουλήθηκε έναντι 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων, στην δημοπρασία με ρούχα και αναμνηστικά ταινιών από την συλλογή της Debbie Reynolds, που πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες.

Το φόρεμα, που είναι γνωστό ως «φόρεμα του μετρό» είναι ίσως το πλέον αναγνωρίσιμο ρούχο στην ιστορία του κινηματογράφου.

Η τιμή που υπολογιζόταν ότι θα πουληθεί το φόρεμα το οποίο σχεδίασε ο William Travilla για την ταινία του Billy Wilder, το 1955, έφτανε το πολύ τα δύο εκατομμύρια δολάρια.

Τα κοστούμια που βγήκαν στη δημοπρασία συγκέντρωνε επί δεκαετίας η 79χρονη ηθοποιός Debbie Reynolds, η οποία αναγκάστηκε να τα δώσει στη δημοπρασία για να πληρώσει τα χρέη της.

Ένα άλλο φόρεμα της Marilyn Monroe από την ταινία "Gentlemen Prefer Blondes " πουλήθηκε έναντι 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ το κοστούμι που φορούσε Audrey Hepburn στο " My Fair Lady", στη σκηνή στο Ασκοτ, πωλήθηκε έναντι 3,7 εκατομμυρίων.

Άλλα κοστούμια που πουλήθηκαν στη δημοπρασία του οίκου Profiles in History είναι: το μπλε φόρεμα της Judie Garland από τον "The Wizard of Oz", το ροζ μεταξωτό της Grace Kelly από το "To catch a Thief", το κοστούμι του Marlon Brandon από το φιλμ "Desirée" όπου υποδύθηκε τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, η στρατιωτική στολή του Claude Rains από την "Casablanca" και η μαύρη τουαλέτα της Madonna από την "Evita".

Πηγή: ant1online

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φόρεμα δημοπρασία Marilyn Monroe Seven Years Itch
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ