ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί αφήσατε τον Κυριακίδη να φύγει; - Δένδιας: Πήγαμε σπίτι του αλλά δεν ήταν εκεί - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί αφήσατε τον Κυριακίδη να φύγει; - Δένδιας: Πήγαμε σπίτι του αλλά δεν ήταν εκεί

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί αφήσατε τον Κυριακίδη να φύγει - Δένδιας: Πήγαμε σπίτι του αλλά δε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον αναζητήσαμε σπίτι του, αλλά δεν ήταν εκεί, ήταν η απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν στη Βουλή και στην οποία έκαναν λόγο για «εγκληματική αδράνεια των διωκτικών αρχών, που είχε ως αποτέλεσμα να διαφύγει στο εξωτερικό ο Πέτρος Κυριακίδης».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, Δημήτρης Τσουκαλάς και Νάσος Αθανασίου κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη στην οποία έκαναν λόγο για «εγκληματική αδράνεια των διωκτικών αρχών, που είχε ως αποτέλεσμα να διαφύγει στο εξωτερικό ο κ. Κυριακίδης».

Για αυτό και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν να ενημερωθούν πότε εκδόθηκαν και πού κοινοποιήθηκαν τα εντάλματα σύλληψης του Πέτρου Κυριακίδη και του υιού του Γιώργου Κυριακίδη.

Στο έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, την 1η Νοεμβρίου του 2011, χρεώθηκε σε εισαγγελικό λειτουργό η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης η οποία, μόλις περαιώθηκε, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά 32 προσώπων για την υπόθεση της Proton Bank. Η δίωξη αφορούσε συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής ομάδας, με σκοπό τη διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων, απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση με αντικείμενο ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, άμεση συνέργεια σε κακουργηματική απάτη και απιστία. Η δικογραφία διαβιβάστηκε την 5η Μαρτίου του 2012, ως εξαιρετικά επείγουσα στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος. Επιστραφείσα, διαβιβάστηκε την 23η Μαρτίου του ίδιου χρόνου, στον 2ο ειδικό ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών, για τη διενέργεια κύριας ανακρίσεως, ενώπιον του οποίου εκκρεμεί μέχρι σήμερα.

Στην έγγραφη απάντησή του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας αναφέρει ότι, σε βάρος των αναφερομένων προσώπων, εκδόθηκαν από την ανακρίτρια του 2ου Ειδικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, εντάλματα σύλληψης στις 13 Δεκεμβρίου του 2012 και 06 Μαρτίου του 2013, τα οποία περιήλθαν στην αρμόδια Υπηρεσία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, την 14η Δεκεμβρίου του 2012 και 6η Μαρτίου του 2013, αντίστοιχα. Τα εντάλματα αυτά καταχωρήθηκαν στην Εθνική Βάση Δεδομένων αναζήτησης καταδιωκομένων ατόμων και απεστάλησαν για εκτέλεση στο Τμήμα Ασφαλείας Π. Φαλήρου.

Αναφερόμενος στις ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των φυγόδικων, είπε ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες Ασφαλείας αναζήτησαν άμεσα αυτούς, στις διευθύνσεις που περιέχονταν στα εντάλματα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι τρεις βουλευτές είχαν ζητήσει να ενημερωθούν «πώς, μετά τη σύλληψη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και ενώ ήταν γνωστή η εμπλοκή του επιχειρηματία Πέτρου Κυριακίδη στο σκάνδαλο της Proton Bank, η Ελληνική Αστυνομία δεν προέβη στην άμεση σύλληψή του, ώστε να μη διαφύγει στο εξωτερικό ο υπόδικος Πέτρος Κυριακίδης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ