Αυξάνονται και στην Ελλάδα οι «θαυμαστές» του μακελάρη του Οσλο - iefimerida.gr

Αυξάνονται και στην Ελλάδα οι «θαυμαστές» του μακελάρη του Οσλο

Αυξάνονται και στην Ελλάδα οι «θαυμαστές» του μακελάρη του Οσλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο δικηγόρος του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, καθώς βλέπει τον άνθρωπο που σκότωσε 77 ανθρώπους στο νησί Ουτόγια να γίνεται «καλτ προσωπικότητα» σε χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

«Το πιο ανησυχητικό είναι οι επαναλαμβανόμενες πληροφορίες παντού στον κόσμο που δείχνουν ότι ο Μπρέιβικ είναι ολοένα και περισσότερο μια καλτ προσωπικότητα σε ορισμένους κύκλους», γράφει ο Γκέιρ Λίπεσταντ σ' ένα νέο βιβλίο που εκδόθηκε στη Νορβηγία και συμπληρώνει: «Όταν βλέπουμε εικόνες από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Σουηδία και άλλες χώρες όπου έχει υποστηρικτές, είναι αναμφίβολο ότι ο Μπρέιβικ γίνεται ένα πρότυπο που μπορεί να επηρεάσει άλλα πρόσωπα να έχουν σκέψεις, ιδέες και σχέδια που μπορεί να μετατρέψουν νέους ανθρώπους σε τρομοκράτες και όχι σε πολίτες που σέβονται το νόμο».

Παράλληλα, ο δικηγόρος του Μπρέιβικ, που εκτίει ποινή κάθειρξης 21 ετών, υπερασπίσθηκε το δικαίωμά του να εκφράζεται, εκτιμώντας πως το αποτελεσματικότερο όπλο εναντίον του μισαλλόδοξου λόγου του είναι η ανοικτή συζήτηση.

Το γεγονός ότι ο Μπρέιβικ συνεχίζει να έχει ανταλλαγές με τους εξτρεμιστικούς κύκλους «είναι δυσάρεστο, όμως είναι δυστυχώς κάτι που οφείλουμε να ανεχθούμε στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης», υπογραμμίζει ο Λίπεσταντ.

«Η λύση δεν είναι να απαγορεύσουμε, αλλά να καλλιεργήσουμε τα αντεπιχειρήματα ώστε να είναι τόσο ισχυρά που οι εξτρεμιστικές ιδέες να θρυμματιστούν και να γίνουν στάχτη», διαβεβαιώνει ο Νορβηγός δικηγόρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ