Τους έπνιξαν τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Τους έπνιξαν τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάνω από 1.000 τόνοι σκουπιδιών βρίσκονται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, λόγω της απόφασης των εργαζομένων καθαριότητας να απέχουν από τα καθήκοντα τους, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», οι υπάλληλοι καθαριότητας δεν προχώρησαν στην αποκομιδή απορριμμάτων από το πρωί του Σαββάτου έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής, λόγω της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων τους από βάρδιες, αργίες και νυχτερινά από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα.

Παρότι, οι εργαζόμενοι επέστρεψαν χθες στην εργασία τους, αρκετά σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους, αφού δεν κατέστη εφικτό μέσα σε μια ημέρα τα 25 απορριμματοφόρα να μαζέψουν τους τόνους σκουπιδιών που μαζεύτηκαν το Σαββατοκύριακο.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα συναντηθούν σήμερα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, παρουσία του αντιδημάρχου Καθαριότητας, Στάθη Αβραμίδη, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί.

Ο κ. Αβραμίδης δήλωσε ότι «Λόγω των προβλέψεων του »Καλλικράτη» έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στη μηχανογράφηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η καταβολή δεδουλευμένων από νυχτερινά, αργίες κ.ά. για όλους τους υπαλλήλους.

Κάθε ημέρα που δε γίνεται αποκομιδή μαζεύονται περίπου 500 τόνοι και μετά χρειάζεται διπλός χρόνος για να μαζευτούν τα απορρίμματα. Όπως γνωρίζω η πληρωμή των δεδουλευμένων θα ξεκινήσει άμεσα και ελπίζουμε ότι θα επιλυθεί το ζήτημα».

Εν τω μεταξύ οι πρώτοι κάδοι ανακύκλωσης από τους 700 που θα τοποθετηθούν συνολικά στο Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα, εγκαταστάθηκαν ξανά από χτες στους δρόμους, ενώ από την 1η Ιουλίου θα ξεκινήσει και πάλι το πρόγραμμα ανακύκλωσης από την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης.

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν τοποθετηθεί σταδιακά σε όλο το δήμο Θεσσαλονίκης συνολικά 5.000 κάδοι ανακύκλωσης, προκειμένου να λειτουργήσει πλήρως η ανακύκλωση στην πόλη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ