Ετσι μετατρέπονται οι χύτρες ταχύτητας σε φονικές μηχανές [εικόνα] - iefimerida.gr

Ετσι μετατρέπονται οι χύτρες ταχύτητας σε φονικές μηχανές [εικόνα]

Ετσι μετατρέπονται οι χύτρες ταχύτητας σε φονικές μηχανές [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χρησιμοποίηση χύτρας ταχύτητας ως μηχανισμό για τη δημιουργία φονικών όπλων είναι αρκετά διαδεδομένη και παρά το μικρό της μέγεθος έχει συνήθως καταστροφικά αποτελέσματα, όπως φάνηκε ξεκάθαρα και από την τραγική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστώνης.

Στην Ελλάδα αυτή η μέθοδος βομβιστικών επιθέσεων είναι αρκετά γνωστή, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί ουκ ολίγες φορές από την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Από την άλλη, πλευρά, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», σε διεθνές επίπεδο, η Αλ Κάιντα φέρεται να έχει δημιουργήσει ακόμη και εγχειρίδιο κατασκευής και χρήσης με τίτλο «Πως να φτιάξετε βόμβα στην κουζίνα της μάνας σας» το οποίο και είχε βρεθεί κατά τη σύλληψη Αμερικανού στρατιώτη στις ΗΠΑ.

Το σχετικό γράφημα που παρουσιάζει η εφημερίδα δείχνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η συγκεκριμένη βόμβα καθώς έχει τη δυνατότητα να διατηρεί στον κλειστό χώρο τα αέρια από τα χαμηλής ισχύος εκρηκτικά μέχρις ότου αυξηθεί η πίεση ώστε να διαρραγεί το κέλυφος.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ταχύτερος βαθμός διαστολής αερίων που «θυμίζει» τα υψηλής ισχύος εκρηκτικά παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται κυρίως απλούστερες ουσίες όπως η μαύρη πυρίτιδα.

Ετσι μετατρέπονται οι χύτρες ταχύτητας σε φονικές μηχανές [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ