Το βαπόρι απ' την Περσία πιάστηκε στη... Σικελία – 20 τόνοι κατασχέθηκαν από πλοίο - iefimerida.gr

Το βαπόρι απ' την Περσία πιάστηκε στη... Σικελία – 20 τόνοι κατασχέθηκαν από πλοίο

Το βαπόρι απ' την Περσία πιάστηκε στη... Σικελία – 20 τόνοι κατασχέθηκαν από πλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποσότητα ρεκόρ κατάσχεσαν οι ιταλικές αρχές από πλοίο που αναχαιτίσθηκε το βράδυ της Τετάρτης βόρεια της Παντελερία, περίπου 60 χλμ από τις Τυνησιακές αρχές που αποτελεί μέρος του αρχιπελάγους της Σικελίας.

Βέβαια το βαπόρι δεν ήταν από την Περσία αλλά από το Μαρόκο και, με βάση τα πρώτα στοιχεία της έρευνας κατευθυνόταν προς τη Λιβύη.

Οι αρχές, πάντως, δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένες για την επιτυχία καθώς οι 20 τόνοι χασισιού που κατασχέθηκαν υπολογίζεται ότι έχουν αγοραία αξία περίπου στα 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η επιχείρηση θεωρείται η πιο σημαντική σε ολόκληρη τη Μεσόγειο τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η επιχείρηση της ιταλικής αστυνομίας άρχισε την Τρίτη, όταν η γενική διεύθυνση της δίωξης ναρκωτικών (DCSA) έκανε γνωστό «πως ένα πλοίο που περιέχει σημαντικό φορτίο ναρκωτικών πλέει στη Μεσόγειο».

Μόλις η αστυνομία εντόπισε το σκάφος, χρειάσθηκε να περιμένει να μπει στα ιταλικά χωρικά ύδατα για να επέμβει.

«Παρά λίγο να μην μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την επιχείρηση. Αν το πλοίο είχε αποφασίσει να περάσει τρία μίλια βορειότερα, έξω από τα ιταλικά χωρικά ύδατα, δεν θα είχαμε δικαίωμα να το αναχαιτίσουμε: τα Νησιά Κομόρες δεν μας έδωσαν την άδεια να το κάνουμε μέσα στα διεθνή ύδατα», εξήγησε ο Αλεμάνο.

Σύμφωνα με τη διεθνή Σύμβαση της Βιέννης του 1983, μια χώρα έχει το δικαίωμα να αναχαιτίζει πλοίο που πλέει στα διεθνή ύδατα μόνον αν η χώρα στην οποία είναι νηολογημένο το πλοίο τής δώσει τη σχετική έγκριση.

Το πλοίο έφθασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Μαρσάλα, μιας πόλης στη νότια Σικελία, όπου θα ανακριθούν τα έξι μέλη του πληρώματός του, όλοι Σύροι.

Στις 13 Απριλίου ένα τουρκικό πλοίο που μετέφερε ένα τόνο χασίς είχε αναχαιτισθεί από την ιταλική αστυνομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ