Αλλαξε στάση ο Πανθρακικός και συμφωνεί με τον Τριτσώνη -Εξαγριώθηκαν οι οπαδοί της ΑΕΚ - iefimerida.gr

Αλλαξε στάση ο Πανθρακικός και συμφωνεί με τον Τριτσώνη -Εξαγριώθηκαν οι οπαδοί της ΑΕΚ

Αλλαξε στάση ο Πανθρακικός και συμφωνεί με τον Τριτσώνη -Εξαγριώθηκαν οι οπαδοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 1.000 οπαδοί της ΑΕΚ έκλεισαν για περίπου μισή ώρα στην άνοδο της Κηφισίας στο Μαρούσι έξω από τα γραφεία της Σούπερ Λίγκας, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση της Ενωσης. Μάλιστα όταν οι οπαδοί πληροφορήθηκαν, όπως αναφέρει και το gazzetta, πως ο Πανθρακικός, με υπόμνημα έκανε γνωστό ότι συμφωνεί με τη στάση του Τριτσώνη εξαγριώθηκαν, ωστόσο δεν έγιναν επεισόδια. Τελικά μετά από λίγο αποχώρησαν αφού η απόφαση αναμένεται να καθυστερήσει να βγει.

Η γραμμή υπεράσπισης της ΑΕΚ

Δυναμική και πολυεπίπεδη ήταν η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ που έβαλε στο στόχαστρο τον διαιτητή Τριτσώνη χαρακτηρίζοντάς τον ακατάλληλο και επικίνδυνο και ζήτησε να μην τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών.

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Χάρης Γρηγορίου προσπάθησε να αποδείξει πως ο αγώνας δεν έπρεπε να διακοπεί, πως ο Τριτσώνης πήρε αυθαίρετα αυτή την απόφαση. Η ΑΕΚ, επίσης, επεσήμανε πως στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής ανέφερε πως διέκοψε το ματς λόγω φθορών, κάτι που βάσει κανονισμού επισύρει μηδενισμό και πρόστιμο, όχι ποινή αφαίρεσης βαθμών. Σε λίγες ώρες αναμένεται η πρωτόδικη απόφαση.

Ας δούμε αναλυτικά, όμως, τι συνέβη στην εκδίκηση της υπόθεση της ΑΕΚ στην Πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

Αρχικά η ΑΕΚ προσκόμισε το έγγραφο κι αναπάντητο αίτημά της προς την ΕΠΟ να παραστούν στην εκδίκαση τόσο ο Τριτσώνης, όσο και οι βοηθοί του. Στη συνέχεια ο Χάρης Γρηγορίου ζήτησε να καταθέσουν ο παρατηρητής και ο αστυνομικός διευθυντής του αγώνα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό από την πειθαρχική. «Μου ειπώθηκε πως απαγορεύονται τέτοιες προσκλήσεις, ενώ η Επιτροπή Εφέσεων καλεί πάντα παρατηρητές και Αστυνομία», είπε ο νομικός σύμβουλος της ΑΕΚ και συνέχισε: «Υπάρχει μεν η έκθεση του παρατηρητή που είναι υπέρ της ΑΕΚ, αλλά θα έπρεπε να είναι εδώ και να διευκρινίσει τα πράγματα και τα γεγονότα. Το ίδιο και η Αστυνομία». Ο πρόεδρος της επιτροπής αρνήθηκε το αίτημα της ΑΕΚ.

Δέλλας: «Ποιος έδωσε την εντολή στον Τριτσώνη;»

Ακολούθως το λόγο πήρε ο προπονητής της ΑΕΚ, Τραϊανός Δέλλας που είπε: «Νιώθω αμήχανα που βρίσκομαι εδώ, γιατί οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται σε δικαστικές αίθουσες, αλλά στο γήπεδο. Είναι κρίμα ο μόχθος αυτών των παιδιών να μην κρίνεται στις τέσσερις γραμμές. Βρέθηκαν στην πρωτόγνωρη κατάσταση να διαπραγματεύομαι με τον διαιτητή. Πήγα την πρώτη φορά στα αποδυτήρια και αυτός μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι ο Πανθρακικός δεν δέχεται να συνεχιστεί το ματς. Αμέσως πήγα στους ανθρώπους του Πανθρακικού και προς τιμήν τους, όλοι τους και ο πρόεδρος μου είπαν ότι συναινούν να συνεχιστεί το ματς. Το ίδιο μου είπε και ο Αστυνομικός Διευθυντής ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Μπήκα στον διαιτητή ξανά με όλα αυτά τα στοιχεία. Αλλά και πάλι ήταν αρνητικός. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ένα ματς αποτελείται από πέντε στοιχεία. Τις δύο ομάδες, τον διαιτητή, τους παρατηρητές και την Αστυνομία. Από τα πέντε τα τέσσερα συμφωνούσαν να συνεχιστεί το ματς και το ένα μόνο έλεγε όχι. Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Το ίδιο θα έλεγα και αν είχε συμβεί και σε άλλη ομάδα, πολύ περισσότερο στην ΑΕΚ που έπαιξα χρόνια.

Εχω να εκφράσω κάποιες απορίες. Γιατί μιλούσε ο διαιτητής συνεχώς με το κινητό, ποιος του έδωσε εντολή αν του έδωσε εντολή, γιατί δεν συμμερίστηκε την άποψη των ομάδων, των παρατηρητών και της Αστυνομίας και έκρινε μόνος του; Η ΑΕΚ ζητά μόνο ισονομία, όχι χάρες. Ο διαιτητής δεν μου απαντούσε τίποτε σε ότι και αν του έλεγα. Ηταν ανέκφραστος παρά τις πιέσεις».

Η αλλαγή στάσης του Πανθρακικού

Στην Πειθαρχική κατατέθηκε και το υπόμνημα του Πανθρακικού, ο οποίος παρά τις δηλώσεις των ανθρώπων του άλλαξε στάση και ανέφερε πως συναίνεσε στην απόφαση του διαιτητή να διακόψει το παιχνίδι. Κίνηση που, σύμφωνα με τον νομικό της ΑΕΚ, ήταν αναμενόμενη επειδή η «Ενωση» έκανε ένσταση κατά της εγκυρότητας του αγώνα. Για να υποστηρίξει τη θέση του ο Χάρης Γρηγορίου προσκόμισε δημοσιεύματα με τις δηλώσεις του Παύλου Δερμιτζάκη και των παικτών του Πανθρακικού.

Το έγγραφο του ΟΑΚΑ

Ενα ακόμα από τα χαρτιά της ΑΕΚ ήταν έγγραφο διοίκησης του ΟΑΚΑ που διαψεύδει όσα έγραψε ο Τριτσώνης στο φύλλο αγώνα. «Το έγγραφο αυτό αποδεικνύει ότι ο Τριτσώνης είναι ψεύτης. Μετά από τέτοια επεισόδια, όταν βγαίνει η αστυνομία και τονίζει ότι αποκαταστάθηκε πλήρως η τάξη, είναι αδιανόητο να μην ξεκινά το παιχνίδι. Ποτέ ξανά η αστυνομία δεν ήταν τόση σίγουρη ότι μπορεί να γίνει ο αγώνας, όπως ήταν την Κυριακή», είπε ο δικηγόρος της ΑΕΚ.

Ευθεία επίθεση στον Τριτσώνη

Το έγγραφο του ΟΑΚΑ για τις συνθήκες που επέτρεπαν την ολοκλήρωση του αγώνα έδωσε πάτημα στην ΑΕΚ να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των όσων έγραψε ο Τριτσώνης. «Πουθενά στο φύλλο αγώνα δεν αναφέρει ο κ. Τριτσώνης ότι ρώτησε την Αστυνομία ή τους παρατηρητές του αγώνα για την απόφαση που θα λάβει για το αν συνεχίσει το ματς», είπε ο Γρηγορίου που συνέκρινε το φύλλο αγώνα με εκείνο που είχε συντάξει την περασμένη σεζόν ο Τάσος Κάκος μετά τη διακοπή του αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού και είχε οδηγήσει στην τιμωρία των «Πράσινων». Τότε ο Κάκος έγραφε: «θέλοντας να εξαντλήσω όλα τα περιθώρια προκειμένου να μην διακοπεί το ματς, έγινε νέα επιθεώρηση του αγωνιστικού χώρου και ο Υποστράτηγος Τσιβίκης που ξεκαθάρισε ότι δεν διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των παικτών για να συνεχιστεί το ματς και τότε αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα». Ο Τριτσώνης δεν έκανε τίποτε από όλα αυτά...

Πρόστιμο και όχι αφαίρεση βαθμών

Τέλος, η ΑΕΚ προέβαλλε πλάνα από το ΟΑΚΑ τα οποία έδειχναν πως το γήπεδο είχε καθαρίσει πλήρως και ήταν έτοιμο για να συνεχιστεί ο αγώνας και ο δικηγόρος της τόνισε: «Ο Τριτσώνης αναφέρει στο φύλλο αγώνος πως διέκοψε το ματς λόγω φθορών! Ο κανονισμός προβλέπει μηδενισμό και πρόστιμο όχι αφαίρεση βαθμών. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ποινή».

Κλείνοντας, ο Χάρης Γρηγορίου τόνισε: «Είμαστε ΑΕΚ και είμαστε πάντα διαφορετικοί. Δεν θελουμε χάρη. Θέλουμε ισονομία. Έχουμε απόλυτο δίκιο και θα το υποστηρίξουμε μέχρι τέλους. Είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος ο Τριτσώνης. Σήμερα ανατράπηκε πανηγυρικά η προσπάθεια αφανισμού της ΑΕΚ από τον Τριτσώνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ