Απίστευτο: H φονική έκρηξη στο Τέξας καταγράφηκε ως σεισμός 2,5 ρίχτερ - iefimerida.gr

Απίστευτο: H φονική έκρηξη στο Τέξας καταγράφηκε ως σεισμός 2,5 ρίχτερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενδεικτικό της τρομακτικής έντασης της έκρηξης που σημειώθηκε στο εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας είναι ότι καταγράφηκε από τα σεισμογραφικά κέντρα ως σεισμός έντασης 2,5 βαθμών, όπως είπε ο ίδιος ο δήμαρχος καλώντας το έθνος να προσευχηθεί για τον πόλη του.

Ο δήμαρχος του Γουέστ Τόμι Μούσκα είπε πως ήταν σα να χτύπησε ατομική βόμβα. Συγκλονισμένος στις δηλώσεις του κάλεσε τους πάντες να προσευχηθούν για το Τέξας λέγοντας πως αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών που μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 15, ενώ υπάρχουν και περισσότεροι από 160 τραυματίες. Εντωμεταξύ πολλοί είναι οι αγνοούμενοι πυροσβέστες που έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς και που βρέθηκαν στην καρδιά της έκρηξης. Η πόλη Γουέστ όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, απέχει περίπου 32 χιλιόμετρα από το Γουάκο του Τέξας. Εκτιμάται ότι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή καταστραφεί εντελώς περίπου 70 σπίτια, μια πολυκατοικία με 50 διαμερίσματα, ένα σχολείο και μία κλινική.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστες οι αιτίες της έκρηξης, που δεν αποκλείεται βέβαια να οφείλεται σε βιομηχανικό ατύχημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ