Έμπλαστρο με... βελόνες επουλώνει το δέρμα μετά από εγχείρηση - iefimerida.gr

Έμπλαστρο με... βελόνες επουλώνει το δέρμα μετά από εγχείρηση

Έμπλαστρο με... βελόνες επουλώνει το δέρμα μετά από εγχείρηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτοποριακός επίδεσμος καλυμμένος με βελόνες υπόσχεται ταχύτερη και ευκολότερη επούλωση των χειρουργικών τραυμάτων, χωρίς να χρειαστεί ράμματα ο ασθενής.

Το έμπλαστρο δημιούργησαν Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης με επικεφαλής τον δρ. Τζέφρι Καρπ και όπως εξηγούν, εμπνεύστηκαν τη μέθοδο με τις βελόνες από ένα σκουλήκι το οποίο ζει στα σπλάχνα ενός ψαριού και προσκολλάται στο εσωτερικό του με μικρά αγκάθια, επουλώνοντας το δέρμα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που το δημιούργησαν, το συγκεκριμένο επίθεμα είναι τρεις φορές πιο δυνατό από τα υλικά που συνήθως χρησιμοποιούνται σε ασθενείς με εγκαύματα, ενώ μεγάλη επιτυχία είχαν και οι πρώτες κλινικές μελέτες σε πειραματόζωα. Παράλληλα, οι επιστήμονες εξηγούν ότι οι βελόνες μπορούν να χρησιμεύσουν επίσης για να «περάσουν» φαρμακευτικές ουσίες στο σώμα.

Όπως εξηγεί ο δρ Καρπ «Ο μοναδικός σχεδιασμός επιτρέπει στις βελόνες να κολλήσουν στους μαλακούς ιστούς, προκαλώντας έτσι τη μικρότερη δυνατή ζημιά. Επιπλέον όταν χρειαστεί να αφαιρέσουμε το επίθεμα από το δέρμα, προκαλούνται λιγότερες βλάβες στους ιστούς, στο αίμα και στα νεύρα, συγκριτικά με τα ράμματα, ενώ ο κίνδυνος μόλυνσης είναι μικρότερος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ