Μπλόκο Μανιτάκη στο Λυκουρέντζο: Πως κόπηκαν οι προσλήψεις στα νοσοκομεία - iefimerida.gr

Μπλόκο Μανιτάκη στο Λυκουρέντζο: Πως κόπηκαν οι προσλήψεις στα νοσοκομεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπλόκο στα σχέδια του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου φαίνεται ότι έβαλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς έκοψε τον αριθμό των γιατρών που είχε ζητήσει για την κάλυψη θέσεων στα νοσοκομεία.

Μπορεί οι ανάγκες σε προσωπικό και γιατρούς να είναι εξαιρετικά μεγάλες, και πολλές μονάδες να υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, αυτό όμως δεν φαίνεται ότι μπορεί να οδηγήσει σε προσλήψεις, προς το παρόν.

Ενδεικτικό είναι ότι ο υπουργός Υγείας ζήτησε πρόσφατα έγκριση για προσλήψεις 600 μόνιμων γιατρών σε μονάδες εντατικής θεραπείας και ειδικές θέσεις σε νοσοκομεία, κόπηκαν όμως από τον Αντώνη Μανιτάκη.

Προκειμένου να μη δημιουργηθούν επιπλέον δαπάνες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενέκρινε μόνο 160 γιατρούς.

Ειδικότερα με απόφασή του προσλαμβάνονται 150 Ειδικευμένοι γιατροί όλων των βαθμών και ειδικοτήτων καθώς και 9 γιατροί σε προσωρινές και προσωποπαγείς θέσεις. Πηγή iatropedia

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ