Υβριδικός συλλέκτης ενέργειας παράγει ηλεκτρισμό από τον ήλιο και τους κραδασμούς - iefimerida.gr

Υβριδικός συλλέκτης ενέργειας παράγει ηλεκτρισμό από τον ήλιο και τους κραδασμούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτότυπη συσκευή παραγωγής ενέργειας κατασκεύασαν Κορεάτες επιστήμονες, αξιοποιώντας την δύναμη του ηλιακού φωτός, αλλά και των κραδασμών προκειμένου να δημιουργήσουν ηλεκτρική ενέργεια.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Σουνγκγιουνκγουαν και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Samsung στη Νότια Κορέα δημιούργησαν μία νέα συσκευή η οποία χρησιμοποιεί διαφορετικές πηγές ενέργειας προκειμένου να εξασφαλίσει μία ενιαία σταθερή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Για να δημιουργήσουν τη μηχανή, η ομάδα χρησιμοποίησε κύτταρα πυριτίου nanopillars προκειμένου να συλλάβει το φως του ήλιου. Τα κύτταρα αυτά είναι γνωστά για τον υψηλό τους συντελεστή απορρόφησης και τη δυνατότητα να παράγουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας με χαμηλό κόστος.

Κατά τη διάρκεια δοκιμών, η γεννήτρια κατάφερε να συγκεντρώσει ενέργεια από τον ήλιο με ένα συντελεστή μετατροπής 3,29% της απόδοσης και να δημιουργήσει 0.8V ηλεκτρικής ενέργειας με 100dB ήχου.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι η γεννήτρια θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στο μέλλον για κινούμενα οχήματα και ορισμένα περιβάλλοντα όπου το άφθονο φως του ήλιου δεν είναι πάντα διαθέσιμο.

Υβριδικός συλλέκτης ενέργειας παράγει ηλεκτρισμό από τον ήλιο και τους κραδασμούς | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ