Δικογραφία για Σκουριές: Πώς οι δράστες έκαψαν το εργοτάξιο - iefimerida.gr

Δικογραφία για Σκουριές: Πώς οι δράστες έκαψαν το εργοτάξιο

Δικογραφία για Σκουριές: Πως οι δράστες έκαψαν το εργοτάξιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται μέσω της δικογραφίας οι πρακτικές που χρησιμοποίησαν οι δράστες στις Σκουριές για να βάλουν φωτιά, να κάψουν και να καταστρέψουν το εργοτάξιο στη Χαλκιδική νύχτα της 16ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στη δικογραφία αναφέρεται πως οι δράστες ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους φρουρούς του εργοταξίου. Στη συνέχεια τους έδεσαν με σκοινί και τους περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό. Τους αφαίρεσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ασυρμάτους, πομποδέκτες, ενώ δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον τεσσάρων που επιχείρησαν να διαφύγουν.

Το σχέδιο δράσης των εμπρηστών

Οι δράστες ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες με τη βασική ομάδα να πλησιάζει το εργοτάξιο από την ανατολική του πλευρά, στο φυλάκιο με κωδικό «Π2», εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και καπνογόνα καταστρέφοντας τα μηχανήματα στις εγκαταστάσεις του μεταλλείου.

Η δεύτερη ομάδα που είχε υποστηρικτικό ρόλο προσέγγισε το εργοτάξιο από τη δυτική και νότια περιοχή και τα μέλη της έστηναν οδοφράγματα στους δασικούς δρόμους με κορμούς δέντρων ώστε να μην μπορέσει να τους κυνηγήσει η ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ