Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον μέσο Αμερικανό πολίτη - iefimerida.gr

Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον μέσο Αμερικανό πολίτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγαλύτερο φόβο από τις τυχαίες πράξεις βίας από συμπατριώτες τους και όχι από την ξένη τρομοκρατία νιώθουν οι Αμερικανοί πολίτες, σύμφωνα με έρευνα του πρακτορείου Ρόιτερς, με το 56% των ερωτηθέντων να απαντά ότι φοβάται περισσότερο περιστατικά όπως οι μαζικές εκτελέσεις.

Συγκλονισμένοι δηλώνουν οι περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες, μετά και το μπαράζ χτυπημάτων όπως η επίθεση στον κινηματογράφο του Κολοράντο, οι τραγικές δολοφονίες μαθητών σε σχολείο του Κονέκτικατ, οι βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, ενώ στον κατάλογο των ενεργειών βίας έρχεται να προστεθεί και η έκρηξη σε εργοστάσιο στο Τέξας, η οποία κόστισε τη ζωή 70 ανθρώπων.

Ποια γεγονότα αποτελούν για τον μέσο Αμερικανό τη μεγαλύτερη απειλή

  • Το 56% απάντησε ότι είναι οι τυχαίες πράξεις βίας, όπως οι μαζικές εκτελέσεις από συμπατριώτες τους
  • Το 32% απάντησε ότι είναι η τρομοκρατία από μη Αμερικανούς
  • Το 13% θεωρεί μεγαλύτερη απειλή την εγχώρια τρομοκρατία με πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα

Περίπου τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ένα περιστατικό όπως η επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης είναι πιθανό να συμβεί στην περιοχή τους, ενώ το 42% δήλωσε ότι το συμβάν αυτό έχει προκαλέσει περισσότερους φόβους για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ωστόσο πάνω από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης δήλωσαν ότι εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης διαχειρίζονται την κρίση, μετά την επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης

Η δημοσκόπηση διεξήχθη διαδικτυακά στις 16 και 17 Απριλίου σε 520 άτομα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ